Üsküdar'da çifte ezan ziyafeti!

Bir vakit ezanını, iki farklı cami müezzinin belli makamlara uyarak karşılıklı okudukları mukabele ezanı dinlediniz mi? Dinlemediyseniz size bir önerimiz var.

Üsküdar'da çifte ezan ziyafeti!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'daki Mihrimah Sultan ve Valide camileri de kendi aralarında öğle ve ikindi ezanlarını karşılıklı okuyarak bir ezan ziyafeti veriyorlar.  
 
İstanbul camilerinde çift ezan rekabeti  

Zira çift ezan geleneği İstanbul'da Sultanahmet ile Firuzağa, Nuruosmaniye ile Gazi Atikali Paşa ve Mahmutpaşa, Üsküdar Mihrimah Sultan ile Valide Sultan arasında birbiriyle yarışırcasına yapılıyor. Müezzinlerin en güzel ses ve makamlarla süsledikleri bu ezana kulağınızı ve kalbinizi açmamanız mümkün değil. Yıllardır bu camilerde sürdürülen gelenek maalesef pek fazla yaygın değil. Ancak yeni yapılan Başakşehir Ahmet Yesevi Camii ve Müderris Hilmi Camii çift ezan geleneğine uyan camilerden.
 
Çift ezan, Fatih'in vasiyeti...

Çift ezan okuma geleneğinin Fatih Sultan Mehmet'in bir vasiyeti olduğunu belirten 'Ezan' kitabının yazarı Ahmet Çağlayan, Fatih'in çift minaresi bulunan bütün Selatin camilerinde yakın tarihe kadar çifte ezan okunmasını vasiyet ettiğini ve bu geleneğin zaman içinde aksadığını aktarıyor. Anadolu'da yaygın olan merkezi ezan sistemine de karşı çıkan Çağlayan, "Tek tip ezan, tek tip vaaz ve hutbe fecaati Müslümanları üzmekten başka bir işe yaramaz." diyerek, merkezi ezanın Mısır'da Ezher alimlerince reddedildiğini ve Suriye'de de uygulamadan kalktığını belirtiyor.

Eğer öğle yada ikindi vakitlerinde yolunuz Üsküdar'dan geçiyorsa mutlaka rast, uşşak ya da hicaz makamında karşılıklı okunan çift ezan sizi büyüleyecektir.

Çift ezan okunan camiler

Sultanahmet Camii-Firuzağa Camii (Öğle, ikindi ve yatsı vakti)

Nuruosmaniye Camii-Gazi Atikali Paşa Camii-Mahmutpaşa Camii (Öğle ve ikindi vakti)

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii-Valide Sultan Camii (Öğle ve ikindi vakti)

Fatih Camii (Kendi içinde çift ezan okunuyor, öğle vakti)

Başakşehir 2. Etap Ahmet Yesevi Camii-Müderris Hilmi Camii (Öğle ve yatsı)

 


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir