Eşine inat firma kurdu, modada marka oldu

Çengelköy'ün arka sokaklarında eşine inat firma kuran Selda Tetik, Washa markasıyla Türkiye'nin önde gelen 200 firmasının çalışanlarını giydiriyor.

Eşine inat firma kurdu, modada marka oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Washa markasıyla Reina'dan Cafe Crown'a, Les Ottomans'a kadar Türkiye'nin önde gelen 200 firmasının çalışanlarını giydiren Selda Tetik, her kurumun kimliğine uygun tasarımlar yaptıklarını söyledi.
 
Çengelköy'ün arka sokaklarından çıkan marka; Washa 
Kurumsal kıyafetleri seri üretim mantığından çıkarıp butik bir anlayışla tasarlayan Selda Tetik, Türkiye'nin önde gelen markalarının moda ikonu oldu. Ürettiği tasarımlarla her kurumun logo ve kartvizit gibi bir kıyafet kültürünün de olmasını sağlayan Selda Tetik, birçok tekstil firmasının kan ağladığı kriz döneminde bile büyüme başarısını gösterdi.
 
Pek çok kurumun, çalışanlarına kıyafet seçerken büyük hatalar yaptığını söyleyen Washa Genel Müdürü Selda Tetik, "Büyük firmalar bile çalışanlarına giydirdiği kıyafetlerin seçiminde bariz hatalar yapıyor. Bakıyorsunuz alışveriş merkezleri, oteller, kafeler, restoranlar hep alışılmış bir tasarımı tercih ediyor. O kurumun kimliği ise görmezden geliniyor. Her kurumun kendine özgü bir imajı olmalı. Doğru bir renk ve desen uyumu, kurumların imajını ve gelirini artırabilir. Tek düze kıyafetlerle kurum çalışanlarını asker gibi giydirmek, o kurumun imajını baltalıyor" diyor.
 
Tekstilci bir anne ve eşe sahip olan Selda Tetik, tasarım eğitiminin ardından işe, arkadaşlarının evine mobilya, kız arkadaşlarına elbise ve işyerlerine çikolata kutusu tasarlayarak başlıyor. Derken bir arkadaşının, işletmeleri için tasarım yapıp üretmesini rica ettiğini belirten Tetik, işe başlama sürecini şöyle anlatıyor: "O dönem tasarladığım kıyafetlerin üretimi için eşimden destek istedim. Ama üretim adedi az olduğu için işi üstlenmek istemedi. Eşim bana 'Firmanın sana ödeyeceği bütçe ne kadarsa ben sana iki katını vereyim, hiç uğraşma' dedi. Bense bu işe kafayı takmıştım. Sıfır sermayeyle, önceden tasarım yaparak biriktirdiğim paranın tümüyle derme çatma bir atölye kurarak Washa'yı açtım. Bugün eşimin sahip olduğu tekstil şirketi dahil pek çok tekstil firmasına iş veriyoruz ve neredeyse İstanbul'daki tüm birinci sınıf işletmelerin tekstil ihtiyaçlarını karşılıyoruz."
 
200 markaya üretim
"Kurumları da insan gibi düşünüp verilecek mesajları giysilere aktarıyorum" diyen Tetik, Washa markasıyla Türkiye'ye kurumsal moda kavramını getirdiğini söylüyor. Hizmet verdiği firmaların tasarımlarını yaparken, kurumun hedeflerini baz aldığını dile getiren modacı, yaptığı işin hangi kravatın hangi gömlekle uyum sağlayacağını bilmenin ötesinde, kurumsal mesajlarla ilgili olduğunu belirtiyor. Selda Tetik, yapılan çalışmaların olumlu sonuca ulaşması için firmayı daha dinamik, daha canlı ve enerjik gösterecek doğru tasarımlarla kurum kimliğinin tamamlanacağını belirtiyor.
 
3 yıllık geçmişi bulunan Washa'nın kıyafet tasarladığı firmalar arasında Cafe Crown, Nic Point, Mey İçki, Anadolu Grubu, Efes, Kırıntı, Reina, Les Ottomans gibi 200 marka yer alıyor.
 
Hedef yurtdışına açılmak
Selda Tetik'in gelecek hedefleri arasında yurtdışına açılmak da var. Hali hazırda Kıbrıs'taki iki otelin kıyafetlerini tasarladığını belirten Tetik, "Ayrıca Almanya, Hollanda ve İngiltere'deki birkaç restorana da daha küçük limitli işler yaptık. Ancak bizim amacımız yurtdışına da büyük limitlerde ve sürekli üretim yapmak" diyor. Yaptıkları tasarımlarla kriz döneminde de büyümeyi sürdürdüklerini ifade eden Tetik, "Çince kriz, aynı zamanda fırsat demekmiş. Bizim için de fırsat oldu. Krizde mekânımızı Çengelköy'deki arka sokaklardan sahile ve daha büyük bir binaya taşıdık" diyor.
 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir