Üsküdar Kent Konseyi Toplandı

Üsküdar Kent Konseyi Genel Kurulu 6 Temmuz Pazartesi günü Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Üsküdar Kent Konseyi Toplandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İlki 2008 yılında düzenlenen Üsküdar Kent Konseyi Genel Kurulu'nun ikincisi 6 Temmuz Pazartesi günü Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 140 davetli katıldı.

Üsküdar Kent Konseyi Genel Kurulu'nda açılış konuşması yapan Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Kent Konseyi kavramının önemine değinerek en iyi yönetimin halka en yakın yönetim olduğunu, vatandaşların hemşerilik bilinci ile yaşadıkları yere sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Kent Konseyi çalışmalarında bilgi paylaşımı, talep paylaşımı ve sorumluluk paylaşımının büyük önem taşıdığını söyleyen İzzettin Küçük, Üsküdarlıların Üsküdar Kent Konseyi'ne sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.
 
Kaymakam İzzettin Küçük'ün ardından bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise belediye faaliyetlerinin daha geniş ortamlara yayılması ve kenti oluşturan öğelerin harekete geçirilmesinin önemine değindi. Üsküdar Kent Konseyi Üsküdar'ın her kesiminde yaşayan hemşerilerimizin sorunlarına çözüm , "tarih ve kültür kenti Üsküdar" için yeni ve geleceğe yönelik projeler üretileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Divanı belirlenirken, Divan Başkanlığına Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Fatma Erdebir, katip üyeliklere ise Mustafa Dereci ve Feridun Bilgin getirildi. Divan seçiminin ardından 1.Üsküdar Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve yönetmeliğin hazırlanmasında büyük emeği geçen Yıldırım Ramazanoğlu, konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ramazanoğlu'nun konuşmasının ardından 2 yıl süreyle Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu'nun seçimine geçildi. Yapılan seçim sonucu Kent Konseyi'nin başkanlığına Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Demiral, üyeliklere ise Ali Topçu, Aydın Altıntaş, Selahattin Arslan, Murat Şentürk, Hatice Demiröz, İlyas Karayel ve Ayşe Özbaylar getirildi.

Üsküdar Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu'nun belirlenmesinden sonra Kent Konseyi Yönetmeliğinin 10'ncu maddesi gereği "yılda en az 2 (iki) kez Genel Kurul toplantısı yapılır" şeklindeki düzenlemenin "yılda en az 4 (dört) defa yapılması" şeklinde değiştirilmesi konusunda Genel Kurul Divan Başkanlığı'na bir önerge verildi. Önerge yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi. Ayrıca Kent Konseyi'nin çalışma yönergesinin yeniden düzenlenmesi, Engelliler Meclisi kurulması ve yönergesinin hazırlanması ile Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi yönergelerinin hazırlanması için oybirliği ile kabul edildi.

Bu arada Üsküdar Kent Konseyi çalışmaları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama ve başarı telgrafı salonda büyük coşkuya neden oldu.
 

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir