Boğaz'da Gürültü Denetimi

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, ÖSS'ye girecek öğrenciler için gürültü denetimi yaptı.

Boğaz'da Gürültü Denetimi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Boğazı'nda Çevre Bakanından gürültü nöbeti...

ÖSS'ye girecek 1 buçuk milyon öğrencinin huzur içinde uyuması için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu İstanbul Boğazı'ndaki eğlence mekanlarını denetledi.

Saat gece 23, mekan İstanbul Çengelköy Vapur İskelesi... Basın mensupları bu kez Bakan Eroğlu'yla denizde buluştu.

Özellikle yaz aylarında eğlence mekanlarındaki hareketlilik, çevredeki vatandaşlara da rahatsızlık olarak yansıyor. Sabah sınavda gelecekleri için ter dökecek binlerce öğrencinin rahat uyuması için Eroğlu bu yıl da görevi başındaydı.

Eroğlu, "Yanlış anlaşılmasın musikiye karşı değiliz. Asla eğlenceye karşı değielizi. Eğlenenler eğlensin ama neredeyse boğazın iki yakasında yaşayan neredeyse bir milyondan fazla insanı rahatsız etmek ve iş verimliliğini iş gücünü düşürmek, hatta rahatsız edecek derecede psikolojik sıkıntıya sokacak şekilde gürültü yapmak asla doğru değildir." diye konuştu.

Marmara denizine kıyısı bulunan bütün eğlence yerleri, denizden ve karadan denetlendi. 72 desibelin üzerinde müzik yayını yapan iki tekneye de cezai işlem için tutanak tutuldu.

İstanbul Boğazı'ndaki eğlence merkezleri bu seferlik denetimi sorunsuz atlattı. Ancak, yeni düzenlemeler yolda.

Veysel Eroğlu şu bilgileri verdi: "Denetimleri bu sefer haber vererek yaptık. Ama bundan sonra resmi tekneyle değil, sivil tekneyle zaman zaman bu denetimleri yapacağız... Esasen gerekirse yönetmelikte de değişiklik yapacağız. Belli bir saatten sonra hiç bir şekilde açık mekanlarda yükseltilmiş volümle hiç bir şekilde gürültü yapılmayacak."

Kurallara uymayan işletmelere ilk seferinde 15 bin 530 TL ceza kesiliyor.

Denetimlere İl Çevre Müdürlüğü Yetkilileri katıldı.

 
Kaynak: TRT

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir