Öldü dedikleri bebek sağ çıktı

Balıkesir'de, doğduktan bir gün sonra hayatını kaybettiği gerekçesiyle doktorların ölüm raporu verdiği bebeğin yaşadığı anlaşıldı.

Öldü dedikleri bebek sağ çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Balıkesirli Hatice-Hüseyin Bölme çifti, 9 yıl boyunca çocuklarının olması için tedavi gördü. İstanbul'da tüp bebek yöntemiyle hamile kalan anne Hatice Bölme, geçen çarşamba akşamı Balıkesir Doğumevi'ne yatırıldı.

Perşembe sabahı ikiz bebek dünyaya getiren anne büyük sevinç yaşadı. İkiz erkek çocukları olan baba Hüseyin Bölme de büyük mutluluğa ortak oldu. Ancak doğumdan 15-20 dakika sonra bebeklerden birinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halil adını verdikleri diğer bebeklerinin hayatta kalmasıyla teselli bulan aile, dün sabah hastaneden taburcu oldu. Erken gerçekleşen doğum sebebiyle tam gelişmemiş haldeki bebek kuvözde bekletilirken, öğle saatlerinde doğumevinden gelen telefonla aileye ikinci bebeğin de öldüğü açıklandı. Bölme ailesi doğumevinden gelen haberle yıkılırken, bebeğin cenazesini almaya giden baba Hüseyin Bölme'ye alt bezine sarılıp mutfaktaki boş bir reçel kutusunun içine konulup paketlenerek verilen Halil bebek, köyde ikizinin yanında hazırlanan mezardan önce son bir defa annesinin görmesi için eve götürüldü.

Reçel kutusundaki bebeğini alıp seven anne gözyaşı dökerken, yanındakiler çocuğun nefes aldığını fark etti. Birden şoka giren aile telaşla bebeği özel bir hastaneye kaldırdı. Yoğun bakımda çocuk doktorunun yaptığı müdahaleler sonucunda, öldüğü bildirilen bebeğin yaşadığı anlaşıldı. Mor bedeni pembeleşen Halil bebek akciğerine tüp takılarak donanımlı özel bir ambulansla Bursa'daki tam teşekküllü özel bir hastaneye sevk edildi. Seferber olan hemşire ve doktorlar Balıkesir'den Bursa'ya gelene kadar 2 saat boyunca elle solunum desteği sağladı. Bursa'daki özel bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Halil bebeğin yaşatılmaya çalışılacağı öğrenildi.

"Mezara giderken bebeğe baktık, yaşadığı ortaya çıktı"

İHA muhabirine konuşan baba Hüseyin Bölme, eşinin Balıkesir Doğumevi'nde doğum yaptığını belirterek, "İlk bebeğimizi kaybettik. İkinci bebeğimize sevinirken sevincimiz yarım kaldı. Ölüm raporu verilen bebeğimizi gömmeye giderken eşim, "Son bir defa göreceğim" dedi. 2 saat sonra bebeğin kutusunu açtığımızda yaşadığını gördük. Özel bir hastaneye kaldırdık. Bu nasıl bir iş anlamıyorum. Hastane hakkında şikayetçi olacağım. Sevincimiz kursağımızda kaldı" diye konuştu.

Bölme ailesinin fertleri de kendilerine ölüm raporuyla birlikte bir kutunun içinde paketlenip ağzı bantlanarak teslim edilen bebeklerinin gerçekte ölmediğinin anlaşılması üzerine doğumevindeki görevlilere büyük tepki gösterdi. Olayın bir skandal olduğunu öne süren aile mensupları, ölüm belgesine imza atan doktordan diğer görevli personele kadar herkesin görevini doğru bir şekilde yapması gerektiğini söyledi.

Bölme ailesinin fertleri, Başbakan ve Sağlık Bakanı'na seslenerek doğumevindeki sorumsuzluğun hesabını sormalarını istedi. Ellerinde ölüm raporuyla yaşayan bebeklerinin hayatta kalması için mücadele eden Bölme ailesi, acılarının sevince dönüşmesi için dua ediyor. Anne Hatice Bölme, "9 yıldır çocuk hasretimiz var. İstanbul'da tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Allah'ın bir mucizesi işte. O da erken oldu. İnşallah bebeğime sağ salim kavuşurum" dedi.

Malesef Bebek öldü
 
Özel bir hastanede yoğun bakıma alınan bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve sağ olduğunun anlaşılmasından 36 saat sonra hayatını kaybetti. Sağlık bakanlığı ise olayda ihmali olan 2 doktoru açığa alarak haklarında soruşturma başlattı.

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir