İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nın finali gerçekleşti

Üsküdar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Üsküdar geneli ortaokullar arası ''İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması'' düzenledi.

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nın finali gerçekleşti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Üsküdar geneli ortaokullar arası ''İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması'' düzenledi. Güzel okuma yarışmasını İstanbul Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Yeşil kazandı.

ÜSGEM'in (Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri) desteğiyle Üsküdar'daki resmi ortaokullardan seçilen öğrencilerin katıldığı İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'de düzenlenen yarışmaya Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile çok sayıda ortaokul öğrencisi katıldı.

Üsküdar'da bulunan 31 okulun da katıldığı ''İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında'' 7 okul finale kaldı. Finale kalan öğrencilerden İstanbul Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Yeşil birinci olurken, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortaokul kısmı) 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esma Arı ikinci, Yaman Dede İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammet Berk Sarıoğlu üçüncü oldu.

Üsküdar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Üsküdar geneli ortaokullar arası ''İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması'' düzenledi.

''GÖNLÜMÜZDE HER YAVRUMUZ BİRİNCİ OLDU''

Yarışma sonrası konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: ''Bugün çok özel bir gün. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 95'inci yıldönümü. Finale katılan tüm çocuklarımız çok iyi okudular. Jürimizin işi çok zordu. Bu kadar güzel okuyan arasında 1'inciyi seçmek kolay da bir iş değil. Ama bizim gözümüzde her bir yavrumuz 1'inci oldular'' şeklinde konuştu.

Türkmen, konuşmasında Ankara'da yaşanan hain terör saldırısına dikkat çekerek, bu günlerde İstiklal Marşı'nın daha iyi anlaşılması gerektiğini kaydetti. Başkan Türkmen: ''Bugünlerde özellikle İstiklal Marşı'mızı daha iyi anlama, daha iyi anlatma ihtiyacımız var. Akif'in bu güzel şiirinde, bu güzel marşında ifadelerinin her biri çok anlamlı. Her biri noktasına virgülüne kadar çok iyi düşünmemiz anlamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Malum daha dün hain bir saldırıya maruz kaldık. Şehit olanlara Allah'ta rahmet diliyoruz'' ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Gamze Yeşil: ''Ödüller açıklanırken daha bir korku oldu içimde güvenemedim kendime. Daha sonra İstanbul dedi olay bende bitti. Gerçekten çok heyecanlandım'' dedi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir