Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesi başarıyla tamamlandı

Üsküdar Belediyesi ve Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEM-DER) okullardaki hijyen şartlarının iyileştirilmesi için birlikte yürüttüğü ''Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek'' projesi başarı ile tamamladı.

Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesi başarıyla tamamlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek'' projesi programı saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından TOGEMDER'in faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı.

OKULLARDA HİJYENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Yaklaşık 10 aydır devam eden ''Sağlıklı Sınıf Sağlıklı Gelecek'' isimli proje başarıyla tamamlanarak hayata geçirildi. Proje kapsamında 10 ilçede bulunan 10 farklı anaokulunda yapılan saha çalışmalarında yaklaşık bin kişiye eğitim verilerek okullardaki hijyenin önemi anlatıldı.

Yapılan çalışmalarla birlikte okullara giderek toplumsal hayata ilk adımı atan çocukların bakterilerden uzak tutulması gerektiği konusunda eğitimcilere bilgiler verildi.

PROGRAMA ESRA ALBAYRAK DA KATILDI

Projenin kapanış programı Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla yapıldı. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülden Altınok ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile birlikte akademisyenler, öğretim görevlileri, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

TOGEM-DER tarafından hayata geçirilen ''Sağlıklı Sınıf Sağlıklı Gelecek'' isimli projenin kapanış törenine katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''TOGEM-DER her yıl güzel ve hayırlı projeler yapmaya devam ediyor.

''DEVLET OKULLARI HİJYENİK AÇIDAN YETERSİZ''

TOGEM-DER tarafından hayata geçirilen ''Sağlıklı Sınıf Sağlıklı Gelecek'' isimli projenin kapanış törenine katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''TOGEM-DER her yıl güzel ve hayırlı projeler yapmaya devam ediyor. Bu çalışmalardan bir tanesi daha başarıyla yapıldı ve bu günde kapanış töreni yapılıyor. Bu projeyi hepimizi hep birlikte Türkiye gündemine getirmekte zorundayız. Basın mensubu arkadaşlarımız ve Türkiye'de ki siyasi büyüklerimiz bu konuya eğilmek zorundayız. Türkiye'nin önemli sorunlarımızdan bir tanesi de çocuklarımızın hijyenik ortamda eğitim görme meselesidir. Ben samimi bir itirafta bulunmak isterim ki bugün durumu iyi olan velilerimiz, anneler ve babalar çocuklarını özel okula göndermek istemesinin nedenlerden birisi ne yazık ki devlet okullarındaki hijyenin arzu edilen seviyede olmamasıdır'' dedi.

Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek Projesi başarıyla tamamlandı

''OKULLARA 40 MİLYON LİRA HARCAMA YAPIYORUZ''

Okullara yönelik çalışmaların sürekli olarak devam ettiğini dile getiren Başkan Türkmen, ''Bizim Üsküdar belediyesi olarak Üsküdar ilçesi sınırlarında bulunan okullarda yaklaşık yüze yakın personelimiz var. Bu ihtiyaçları karşılayan var, karşılamayan belediyeler var. Bizim 30 Mart seçimlerinden sonra milli eğitimlerle ve okullarla yapmış olduğumuz çalışmalar var. Okullarda tadilatlar yapıyoruz. Okullara harcadığımız bütçe bir yılda sadece 40 milyon belediye bütçesinden harcama yapıyoruz. Hayırsever iş adamlarımız ve onların aracılığıyla yapmış olduğumuz çalışmalarda belki de 40 milyonunda üzerindedir. Bunu bizler yapıyoruz ama bunları yapamayan belediyeler var. Oradaki çocukları görüyoruz'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, ''Hepimiz biliyoruz ki temeli sağlam atarsak üzerine inşa edeceğimiz gelecekte sağlam olacaktır.''

''TEMELİ SAĞLAM YAPAN SAĞLIKTIR''

TOGEM-DER tarafından başarıyla düzenlenip hayata geçirilen projeye destek vermek için kapanış programına katılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, ''Hepimiz biliyoruz ki temeli sağlam atarsak üzerine inşa edeceğimiz gelecekte sağlam olacaktır. Böylesi erken bir dönemde bir çocuğun bir insanın hayatına dokunmak adeta tüm topluma etki etmekte ve bununla birlikte geleceği şekillendirmektedir. Başarılı bir eğitim hayatı için öğrencinin sağlığı hiç kuşkusuz temel koşuldur. Anaokulları çocuklarımızın yuvalarından çıkarak toplum içerisine girdiği ve toplumla ilk karşılaşma alanıdır. Hem ruh sağlığı olsun hem beden sağlığı olsun hijyen ortamları çocuklarımızın eğitimine etki eden temel faktördür'' diye konuştu.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbahar, ''Eğitim çocuklarımızın hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Ama eğitim sırasında çocuklarımız sağlıklıysa ve sağlıklı bir ortam sağlanmışsa eğitim bir anlam kazanır.''

''EĞİTİM SAĞLIKLI BİR ORTAMDA YAPILIRSA ÖNEM KAZANIR''

''Temiz Sınıf Sağlıklı Gelecek'' isimli projenin kapanış toplantısında konuşma yapan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbahar, ''Eğitim çocuklarımızın hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Ama eğitim sırasında çocuklarımız sağlıklıysa ve sağlıklı bir ortam sağlanmışsa eğitim bir anlam kazanır. Temiz sınıf sağlıklı gelecek isimli projemizdeki çalışmalarımızdan bu yana çocuklarımız için hedefimiz artık yalnızca ülkemizin ihtiyaç duyulan noktasına eğitim birimi kazandırmak değil. Yapım aşamasından itibaren çocuklarımız için fiziksel güvenliğin önemsenerek gözetildiği hijyen konusunda bilinçli öğretmen, personele sahip ve sahip olduğu bilgileri eyleme taşıyan eğitim ortamında gerekli hijyen ortamı oluşturanlar sayesinde çocuklarda bakterilere bağlı hastalıkların en aza indirgendiği verilerle saptanmıştır'' şeklinde konuştu.

Projenin kapanış sunumları sonrası sahneye gelen minik çocuklar katılımcılara çiçek verdi. Çekilen toplu fotoğrafla birlikte program tamamlandı.

Projenin kapanış sunumları sonrası sahneye gelen minik çocuklar katılımcılara çiçek verdi. Çekilen toplu fotoğrafla birlikte program tamamlandı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir