Geleceğin hattatları Üsküdar'da yetişiyor

Üsküdar Çocuk Üniversitesi, üstün zekalı ve yetenekli çocuklara bilim, sanat ve spor alanlarında eğitim veriyor. Öğrencilerin çoğunluğu ise güzel yazı sanatı olan Kaligrafiyi tercih ediyor.

Geleceğin hattatları Üsküdar'da yetişiyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, geleceğin hattatlarını yetiştiriyor. Üniversitede üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklara bilim, sanat ve spor gibi alanlarda eğitim veriliyor. Özel zeka ve yetenek testinden geçerek eğitim hakkı kazanan öğrenciler özellikle güzel yazı sanatı olan Kaligrafiyi tercih ediyor.

GÜZEL YAZI SABIR DEMEK

Zeki çocuklar, kaligrafi ile hem sabrı öğreniyor, hem de gelecekte yaşayacakları dikkat eksikliğinin önüne geçiyorlar. Kaligrafi eğitimini veren üniversitenin sanat koordinatörü Ümit Coşkunsu ise hayatını bu çocukların eğitimine adamış. Kendisi de küçük yaşta kaligrafi sanatıyla tanışan Coşkunsu, kaligrafinin çocuklar üzerinde çok etkili olduğunu ifade etti. Çocukların kaligrafi ile sabrı ve ahlakı öğrendiğini belirten Coşkunsu, ''Önemli olan yazı yazmak değil, bir düşünceyi dile getirmek. Çocuklar bu konuda çok başarılı. Yaptıkları tabloları satarak cep harçlıklarını çıkarıyorlar'' diyor. Coşkunsu, ''Kaligrafinin insan üzerinde çok faydası var. Çocuklar birbiriyle yarış içindeler. Çaba gösteriyorlar. Sabrı ve ahlakı öğreniyorlar. Yaramaz çocuklar uysallaşıyor. Sakinleşiyor. Bunu gören veliler talep etmeye başladı. Kaligrafi ile gelecekte yaşayacakları dikkat eksikliğinin önüne geçiyorlar. Çünkü yazıya odaklanıyor'' diyor.

DEVLETE DAVETİYE

Üstün zekalı çocuklar, Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde kaligrafi öğrenerek geleceğin hattatlığına ilk adımlarını atıyor. Çocuklara kaligrafinin yanı sıra tezhip ve ebru branşlarında da eğitim veriliyor. Haftanın 6 günü sanatla buluşan çocuklar, aynı zamanda devlet büyüklerine giden davetiyeleri, üniversite diplomalarını yazıyor.


Star Gazetesi


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir