Çengelköy İlköğretim Okulu 12. Geleneksel Pilav Günü

Çengelköy İlköğretim Okulu'nun her yıl düzenlemiş olduğu pilav günü etkinliğinin bu yıl 12.'si Çengelköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Çengelköy İlköğretim Okulu 12. Geleneksel Pilav Günü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çengelköy İlköğretim Okulu'nun her yıl düzenlemiş olduğu pilav günü etkinliğinin bu yıl 12.'si Çengelköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Çengelköy İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail ve yönetiminin çok büyük özveriyle hazırlamış olduğu 12. Geleneksel Pilav Günü'ne Çengelköylülerin ilgisi yoğun oldu. Yediden yetmişe bir çok Çengelköylünün katıldığı programda eski mezunlar ve yeni mezunlar bir araya geldi. Bu sene pilav gününün onur konuğu Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük tiyatro sanatçılarından Nejat Uygur'un oğulları Süheyl ve Behsat Uygur kardeşler oldu.

Pilav gününe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı temsilen başkan yardımcısı Hasan Ekmen ve Ali Rıza Şenbabaoğlu, Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay ve Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail, Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Şerif Terzi ve Cevdet Keleş, Ayedaş Genel Müdür Yardımcısı İrfan Dinçay, AK Parti Üsküdar İlçe Yöneticisi Hülya Soylu, Üsküdar Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mustafa Gürlü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan, yönetici ve üyeleri, sanatçılar, öğretmenler, eski ve yeni mezunlar, öğrenci velileri, Çengelköylüler, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken bir yandan da günün özel yemeği pilav da misafirlere ikram edildi.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü yaptı. Düzcü, ''112 yıldır eğitim ve kültür hayatımıza önemli katkılarda bulunmuş olan Çengelköy İlköğretim Okulumuzun kültürel faaliyetleri arasında yer alan ve Çengelköy mezunları arasında dostluk, dayanışma ve vefa örneği teşkil eden pilav günümüze hoşgeldiniz, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.'' dedi. Okul olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Düzcü, önümüzdeki seneden itibaren Çengelköy İlköğretim Okulunun ilkokul statüsünde eğitim vereceğini söyledi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Çengelköy İlköğretim Okulu 12. geleneksel pilav günü etkinlikleri

Ardından Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail yaptığı konuşmada, ''Hepimizin bildiği gibi aile birlik ve beraberliği temsil eden varlığıyla toplumu oluşturan ve yücelten en değerli kurumdur. Bizler aile birliği olarak ailemizin ve toplumumuzun devamı olan gençlerimizin en yakın dostu ve en yakın destekçisi olmak zorundayız. Çocuklarımıza bir arkadaş bir kardeş kadar yakın, onların sıkıntılarına ve sevinçlerine ortak olmalıyız. Bizlere düşen görev onların ihtiyaç duyduğu maddi gerçekleri sağlamakla sınırlı değildir. Unutmayalım ki her öğrenci bir bireydir ve her birey bir dünyadır. Dolayısıyla o dünyayı keşfetmek başta aileye sonra okul olarak bizlere düşmektedir. Unutmayalım ki bir nsanı kazanmak bir toplumu kazanmaya eşdeğerdir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gerekli donanımı altyapıyı, eğitimi ve öğretimi vererek yarınlarımızı kuracağımızı bilmeliyiz. Başarıyı yalnızca derslerde yüksek grafiği yakalamakla değil, aynı amaç içinde bedenen, ruhen ve zihnen aynı grafiği yukarıya yükseltmekte olduğunu bilmeliyiz.'' dedi. İsmail, Okul Aile Birliği olarak okulda yapmış oldukları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya her platformda vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür etti. Ayrıca, 11 yıl boyunca okula hizmetler eden onursal başkan Esat Kalay'a da teşekkür etti. Katılım gösteren velilere, okul müdürü ve her zaman desteklerini esirgemeyen aile birliği yönetimindeki arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay da programda bir konuşma yaptı. Kalay, ''Hamdolsun ki Allah'a çok şükür ediyorum ki, böylesine tarihi bir ilköğretim okulunda Allah bize hizmet etmeyi nasip etti. Hamdolsun ki 11 yıllık süre içerisinde ama sadece ve sadece çocuklarımızın çıkarlarını korumak onları geleceğe hazırlamak onlara hizmet etmek şerefini rabbim bizlere nasip etti. Bundan dolayı çok şanlıyız. Çünkü yarınlarımızı teslim edeceğimiz tek güvencemiz çocuklarımız, onlar için her türlü fedakarlığı yapmaya değer ve onun içinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmamak gerekir. Ama geriye dönüp baktığımızda bugünkü tabloyu gördüğümde biraz önce okul aile birliği başkanımda ifade etti. 2000-2001 eğitim-öğretim yılında başlayan süreçte bu okulumuzun 100. kuruluş yıldönümüydü. O gün görev yaptığımız değerli dostum Hasan Çağıran beyle beraber 100. yılında pilav gününün ilkini gerçekleştirdik. İyiki de yapmışız, iyiki de başlatmışız.'' dedi. Görev yapmış olduğu 11 yıl boyunca birlikte görev yaptığı tüm arkadaşlarına teşekkür eden Kalay, çok kıymetli dostumuz, değerli ağabeyimiz Üsküdarımızın değerli belediye başkanı Mustafa Kara'ya kocaman bir alkış istiyorum. Çünkü 2001 yılında kendisini ziyarete gittiğimde ne bir belediye başkanlığı sıfatı vardı, ne bir siyasi sıfatı vardı. İs adamı kimliğiyle ziyaret ettiğimde değerli büyüğümüz sevgili ağabeyimiz, karşılıksız buraya o gün başlatmış olduğumuz bu etkinliğin tüm sponsorluğunu kendisi üstlenmiştir. O günden bugüne kadar bugünde dahil olmak üzere her isteğimize her zaman katkı sağladı, destek oldu. Şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı. Esat Kalay'a okula vermiş olduğu katkı ve desteklerden dolayı Okul aile birliği başkanı Cemil İsmail plaket ve hediye verdi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin'de programda yapmış olduğu konuşmada şu sözleri söyledi. Tekin, ''SBS sınavına giren öğrencilere başarılar diliyorum. Ben öğrencilerimizden çok velilerimize başarılar diliyorum. Onlar daha çok stres içerisindeydiler. Evet hayırlısıyla geçti geçmiş olsun diyelim. Haftaya LYS'ye girecek öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum. Bu benim 3. katıldığım pilav günü etkinliği 2011-2012 ve 2013 Esat başkanımız bu etkinlikleri çok güzel bir şekilde organize ediyor tabi Cemil başkanımızda aynı şekilde çalışıyor. Ben güzel çalışmalarından dolayı okul aile birliğimize çok teşekkür ediyorum.'' dedi. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin'e konuşmalarının ardından Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü tarafından plaket verildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'da olması nedeniyle kendisine eşlik ettiğini söyleyen belediye başkan yardımcısı Hasan Ekmen, Mustafa Kara'nın selamlarını iletti. Okul aile birliği onursal başkanı Esat Kalay ve başkan Cemil İsmail'e başarılar diledi. Okul aile birliğinin hergün apayrı bir faaliyette ve etkinlite bulunduklarını söyledi. Tabi Üsküdar tarih ve kültür şehri, Üsküdar bir medeniyet şehri, bugün de medeniyetin ve tarihin olduğu bir okuldayız. Buda bizim için grur ve onur verici. Bugünümüzün güzel geçmesini, birlik ve dirliğin olduğu yerde ülkenin ne kadar kalkındığı, birliğin olduğu yerde huzurun olduğu yerde Türkiye'nin çağ atladığını görüyoruz. Bugünde birlik ve düzenin olduğu beraberlik olduğu bu okulda ne kadar güzel etkinlikler olduğuna yakından şahidiz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz, birliğinizi bozmadığınız için ve bundan sonra tüm faaliyetlerde Üsküdar Belediyesi olarak yanında olacağımıza söz veriyoruz diyerek konuşmalarını tamamladı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara adına hazırlanan plaket ve hediyeleri Hasan Ekmen'e Okul aile birliği başkanı Cemil İsmail verdi.

Son olarak Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler konuşma yaptı. Güler, ''Üsküdarımız İstanbul'un en güzel ilçesi olduğu gibi Çengelköy'de Üsküdarımızın güzel mekanlarından birisi tam bir anadolu ve burada komşuluk arkadaşlık dostluk bir başka... Çengelköy'ün çoğrafi fiziki güzellikleri yanında insanları da çok güzel gerçekten.. Burada 112 yıldır eğitim veren bir ilköğretim okulunun içerisindeyiz.'' dedi. Okul aile birliğine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Pilav günü'nün onur konuğu olan Süheyl ve Behsat uygur kardeşler protokol konuşmalarının ardından sahneye geldi. Yeni mezulara eski mezulara bütün öğretim görevlilerine teşekkür ettiler ve bütün talebelerden ülkemize yakışır insanlar olmasını bekliyoruz. Düşünen düşündüğünü söyleyen, karşısındakine saygılı olan karşısındakinin fikrine saygılı olan genç nesiller yetişeceğine inancımız sonsuz dediler. Ardından kendilerine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler tarafından birer plaket takdim edildi. Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'e ise katkılarından dolayı Okul aile birliği başkanı Cemil İsmail plaket verdi.

Yine pilav gününe katılan Surviver yarışmasında birinci olan Hasan Yalnızoğlu'da kısa bir konuşma yaparak Çengelköylülere merhaba dedi ve kendisine Okul aile birliği tarafından bir plaket verildi. Programa katılan sinema sanatçısı Serkan Sengül ve çocuklar duymasın dizisinden Ömer Güney de teşekkür belgesi verildi.

Pilav gününe sponsor olarak desteklerini esirgemeyen Ayedaş Genel Müdürü İrfan Dinçay ve diğer sponsor isimlere plaketler verildi.

Pilav günü etkinlikleri halk oyunları gösterileri ve sanatçıların seslendirmiş olduğu şarkı ve türkülerle akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir