Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı

Ümraniye'de bulunan Özel Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'ında katılımıyla açıldı

Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Ümraniye'de bulunan Özel Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı. Bağış ''Meslek liselerinin oranını yüzde 50'ye çıkaracağız. Katsayı zulmüne son verdiğimiz gibi, başörtüsü zulmüne son verdiğimiz gibi meslek liselerinin önündeki o çarpık zihniyetleri de sizlerin desteğiyle hep birlikte kaldıracağız'' dedi.

Ümraniye'de yapımı tamamlanan Özel Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılış törenine, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Erdem Hastaneleri Genel Müdürü Hasan Külünk, okul yetkilileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış açılış öncesi yaptığı konuşmada, geçmişte meslek liseleri ile ilgili hatalar yapıldığını belirtti. Türkiye'nin önemli ihtiyaçlarından birine cevap verdiklerini ifade eden Bağış ''Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarının başında meslek liseleri geliyor. Maalesef bir kısım meslek liselerinden mezun olanların önünü kapayabilmek için geçmişte çok ciddi hatalar yapıldı. Ve bu ülkenin belki de insan kaynağına yapılan en büyük zarar meslek liselerine karşı olan tavırdır. Şu anda Türkiye'de maalesef 'ne iş olsa yaparım' zihniyetinin hala yaygın olmasının arkasında meslek liselerinin önüne çıkarılan engeller vardır. Kimileri meslek liselerini engelleyip cazibesini kaldırmak için bir çok farklı taşlar attılar'' dedi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde liselerin neredeyse yarısının meslek lisesi olduğunu ifade eden Bağış, ''Onlar okula başladıkları zaman iş güvencesi ile başlıyorlar. Hayatlarını planlayabiliyorlar. Ama maalesef bizde insanları bir şekilde katsayı zulmüyle, yok senin başında örtü var, senin oranda şu var, buranda bu var gibi çarpık zihniyetlerle insanları maalesef dışlayanlar bugün Türkiye'nin geldiği noktanın bedeliyle bizi baş başa bıraktılar. Ama biz o hataları da telafi edeceğiz. Nasıl enflasyon canavarını yendiysek, nasıl faizleri indirdiysek, nasıl kişi başına düşen geliri üç katı birden artırabildiysek, Türkiye'de hayal denen bir çok şeyi geliştirebildiysek, sağlıkta, eğitim de, adalette attığımız adımları nasıl gerçekleştirebildiysek inşallah Türkiye'de de hedefimize ulaşacağız. Meslek liselerinin oranını yüzde 50ye çıkaracağız. İşte bugün özel sektör bu hedefe ulaşabilmemiz için çok önemli bir adım atıyor. İnşallah biz katsayı zulmüne son verdiğimiz gibi, başörtüsü zulmüne son verdiğimiz gibi meslek liselerinin önündeki o çarpık zihniyetleri de sizlerin desteğiyle hep birlikte kaldıracağız'' diye konuştu.

Türkiye'nin artık Hakkari'nin dağ köylerine hizmet veren ambulans helikopterleri olduğunu belirten Bağış, ''Eskiden bu devlet sana ne yaptı diyenlere, şimdi oradaki vatandaşım ''Köyümün yolunu yaptı, okulumu yaptı, hastaneye ulaşımımı sağladı, beni insan yerine koydu. Artık ayrımcılık yapmayın'' diyebiliyor. İşte Türkiye'deki fitne duvarlarını da yavaş yavaş kırabiliyoruz. İnşallah önyargı duvarlarını da kıracağız ve bugün açılışını yaptığımız bu okul, o bizi bizden ayıran, milletimizin arasına duvarlar ören zihniyete çok ciddi bir darbe vurmaktadır. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Bağış, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirerek sınıfları gezdi.

Açılışta Külünk ailesi adına Ergin Külünk, Bakan Bağış'a bir vazo hediye etti.


Açılışı gerçekleştirilen lise, 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu ve okulda, Hemşirelik, Laboratuvar, Anestezi, Radyoloji ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümleri bulunuyor. 17 derslikli 390 öğrenci kapasiteli okulda, şu anda 93 öğrenci 4 sınıfta eğitim görüyor.


haber01.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir