Gülben Ergen: ''Terörün tek ilacı eğitim''

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Üsküdar Adile Sultan Öğretmenevi'nde bir protokol töreni düzenlendi.

Gülben Ergen: ''Terörün tek ilacı eğitim''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanatçı Gülben Ergen işbirliğinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için başlatılan ''Çocuklar Gülsün Diye'' kampanyasının süresinin uzatılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Üsküdar'daki adile Sultan Öğretmenevi'ndeki törende konuşan Gülben Ergen; ''Bir anne olarak, kalbimde çok büyük acılar taşıyorum 4 gündür. Terörün tek ilacının eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu eğitimin ilk başı, 0-6 yaş arası dönemidir'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanatçı Gülben Ergen işbirliğinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için geçen yıl başlatılan ''Çocuklar Gülsün Diye'' isimli kampanyasının süresinin uzatılmasına ilişkin protokol imzalandı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için büyük çaba içerisinde olduklarını belirtti.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Üsküdar Adile Sultan Öğretmenevi'nde bir protokol töreni düzenlendi.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanatçı Gülben Ergen arasında imzalanan protokolün uzatılmasına ilişkin protokol Bakan Ömer Dinçer, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Gülben Ergen arasında imzalandı. Üsküdar'daki Adile Sultan Öğretmenevi'nde düzenlenen protokol törenine; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sanatçı Gülben Ergen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Milli Eğiti Müdürü İlyas Tekin, anaokulu öğrencileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Üsküdar Adile Sultan Öğretmenevi'nde bir protokol töreni düzenlendi.

Törende konuşan Bakan Ömer Dinçer, son 10 yılda okullaşma oranının yüzde 300 oranında artış sağladığını belirterek, 2009-2010 yılında 5 yaş grubundaki çocukları okullaştırmak için 32 ilde başlatılan pilot uygulamaya geçtiğimiz yıl 25 il daha eklendiğini söyledi. Dinçer, 57 ildeki 0-5 yaşta okullaşma oranının ise yüzde 80'ne çıkardıklarını belirtti. Okullaşma oranını yükseltmek için büyük çaba içerisinde olduklarını ifade eden Dinçer, ''Büyükşehirlerde çocuklarımıza sunduğumuz imkanlar arasından en ufak bir fark kalmaması için büyük çaba sarf edeceğiz. Derdimiz, hayalimiz en kısa sürede her çocuğumuzu bir okul öncesi eğitime kavuşturmak. Bu yolda dertlenen, emeğini esirgemeyen her insanla, her kurum ve kuruluşla işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduğumuzu vurgulamak isterim.'' ifadelerini kullandı.

Gülben Ergen: ''Terörün tek ilacı eğitimdir''
Sanatçı Gülben Ergen ise şehitler için başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında duygularını şöyle ifade etti; ''Bir anne olarak, vatandaş olarak kalbimde çok büyük acılar taşıyorum 4 gündür. Terörün tek ilacının eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu eğitimin ilk başı 0-6 yaş arası dönemidir. Okul öncesi eğitimin daha da yaygınlaşması için kampanya olarak yol çıktık şimdi dernek olarak devam ediyoruz. Bu, bir senede bitecek bir kampanya değilmiş. Ömür boyu sürecek bir kampanyaymış. Hayatımda en anlamlandığım yer bu kampanya oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.''

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Üsküdar Adile Sultan Öğretmenevi'nde bir protokol töreni düzenlendi.

Konuşmaların ardından başlatılan ''Çocuklar Gülsün Diye'' kampanyasının süresinin uzatılmasına ilişkin protokol imzalandı. Programda ayrıca anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerde bulunuldu.

Çocuklar Gülsün Diye Kampanyası, geçen yıl imzalanan protokolle başlamış ve bir yıl sonunda Tokat, Mardin, Erzurum, Hatay, Trabzon ve Sinop ve İstanbul'un dezavantajlı yörelerinde iki derslikli anasınıfı yapılarak eğitime açılmıştı. Kampanya kapsamında 30 yeni anaokulunu daha eğitime kazandırılması amaçlanıyor.


Türkiye Gazetesi



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir