Tablet bilgisayarlar F klavye olacak

Hükümet, 15 milyon öğrenciye ücretsiz dağıtılacak tablet bilgisayarları ''F'' klavye olarak verme kararı aldı.

Tablet bilgisayarlar F klavye olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Hükümet, 15 milyon öğrenciye ücretsiz dağıtılacak tablet bilgisayarları ''F'' klavye olarak verme kararı aldı.

Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı da olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in bilgisayarlarda Türkçe'ye daha uygun olan ''F'' klavye kullanılmasını özendirme girişimleri uygulamaya geçiyor. Erdem'in girişimleriyle Fatih projesi kapsamında okullarda dağıtılacak olan bilgisayarlara ''F'' klavye şartı getirildi.

Q Türkçe'ye ters
Bu işin peşini bırakmayacağını vurgulayan Erdem, ''Q klavye Türkçe'ye ters, Q klavye ile yazmak daha zor. Çünkü Türkçe'de çok kullanılan harflerin yeri kıyıda köşede kalmış. F klavyede ise tam tersi, Türkçe'de en çok kullanılan harfler hemen parmaklarımızın altında. F klavye Üe yazı akıp gidiyor'' diye konuştu. Erdem, ''Qklavye üe yazma alışkanlığını değiştirmek biraz zor. Ama ilk etapta, bilgisayarla henüz tanışan çocuklarımız üzerine yoğunlaşacağız'' dedi.

Devler sırada
Öte yandan Fatih projesi üreticiler için de önemli fırsat ortaya çıkardı. Microsoft, Apple, Cisco ve Intel gibi dev yazılım şirketleri, iştah kabartan 15 milyonluk pazar için kulisleri hızlandırdı.


Bugün



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir