İz Peşinde Geçen Bir Hafta...

Üsküdar Gençlik Merkezi 8 gün süren bir yaz izci kampı düzenledi.

İz Peşinde Geçen Bir Hafta...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Gençlik Merkezi 8 gün süren bir yaz izci kampı düzenledi. Üsküdar Bilgi Evlerinden öğrencilerin de katıldığı kamp Düzce, Gölyaka, Pürenli Yaylası'nda gerçekleşti. Teknolojiden uzak, elektriğin olmadığı doğal ortamda yapılan kampa 65 izci katıldı.

Çadırlarda kalan izciler kamp yerinde gerekli olabilecek her türlü eşyayı kendileri hazırladılar. Aldıkları eğitimler arasında izcilik terminolojisi, yürüyüş teknikleri, gece ve doğa yürüyüşleri eğitimi, arama kurtarma eğitimi, ilk yardım eğitimi, flyfox, dağ bisikleti, tırmanış ve dağcılık eğitimi, ateş çeşitleri, teknik iz işareti, pusula eğitimi, hayatta kalma ve hayat idame ettirme teknikleri, düğüm çeşitleri gibi eğitimler vardı.

Sanatla ilgili de çalışmalar yapan izciler müzik, tiyatro, voleybol, judo, futbol, ebru sanatı etkinlikleri de gerçekleştirdiler. İzcileri kamp yerinde Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Ali Çelik ve Üsküdar Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Faruk Terzi ziyaret ettiler.


Paylaşmayı öğrendik
İzciler kampta kardeşlik, doğada yaşam, paylaşım ve birlik olma gibi deneyimler kazanarak doğadaki yaşamın farklılıklarını ve olumlu, olumsuz özelliklerini öğrendiler.

Kamp sonunda İzci Lideri Yahya Karataş, ''izcilik gençlerin kişisel gelişiminde büyük katkısı olan bir sistemdir. Gençlere faydalı olabilecek olanakları ve imkânları belediyemizin de desteğiyle onların önüne sunduk ve bunun karşılığını da çok güzel bir biçimle aldığımızı düşünüyorum. Uzun yıllar göğsümüzde yanan izcilik ateşini gençlerle daha da yükseklere taşımayı diliyorum'' dedi.

Kampa katılan izcilerden Bilal Abak ise, ''disipline olmayı, hep beraber hareket etmeyi ve beraber düşünebilmeyi bizlere kazandırdı. Üsküdar Gençlik Merkezimize bu izci kampından dolayı teşekkür ederim''.

İzciliğin temel prensiplerinden biri olan kendine ve başkalarına karşı vazifelerini yerine getirmek düşüncesi ile hareket etmeyi öğrendiğini söyleyen Sümeyye Karataş, ''fiziki ve ahlaki disiplin kazanmamıza fayda sağladı, arkadaşlarımızla paylaştık ve fedakârlık ettik'' dedi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir