Üniversiteli gençlere tam destek...

Üsküdar Gençlik Merkezi'nden üniversiteli gençlere tam destek

Üniversiteli gençlere tam destek...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üniversite öğrencilerine özel bir paylaşım ve iletişim platformu sunan, 2 bin öğrenci kulübü ve 100 bin üniversitelinin yer aldığı ve kendi alanında markalaşan ÜNİAKTİVİTE, gelenekselleşen en aktif kulüp yarışmasının 5.ödül törenini bu yıl Üsküdar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdi.

2010-2011 akademik döneminde 716 öğrenci kulübünün katılımı ile gerçekleşen törende 6 dalda ödüller sahiplerini buldu. Ödül alanlar Fatih Altaylı, Müjdat Gezen, S. Alp Demirler, Nasuh Mahruki, Bilal Özcan gibi birçok ünlü ismin de aralarında bulunduğu 18 jüri üyesi tarafından ve halk oylamasıyla seçildi.

Toplam 18 topluluk ödüllerini Prof. Dr. Sevil Atasoy, Ziya Doğan, Ceren Bektaş, Kendi, Saffet Sancaklı, Umut Kaya gibi birçok ünlü ismin elinden aldı. Üsküdar Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Faruk Terzi'ye de teşekkür plaketi verilen organizasyonda söyleşi ve Umut Kaya'nın konseri de yer aldı.

''Gençler yalnızlaşırsa kötü alışkanlıkların esiri olur''
Törene ödül vermek için katılan Prof. Dr. Sevil Atasoy Üniaktivite etkinliği hakkında ?henüz kulüp üyesi olmayanlara mümkün olduğu kadar çok bu bilgi yayılırsa eğer herkes bir kulüpte yer bulur ve mutlaka geleceğe daha güvenle ve daha olumlu bir şekilde bakar diye düşünüyorum, bu tip etkinliklerin daha çoğalmasını da istiyorum' dedi.

Atasoy, Üsküdar Gençlik Merkezi hakkında da şunları söyledi; ''böylesine bir mekânın varlığı hiç kuşkusuz bu hizmet verildiği bölgede suçun önlenmesine de katkıda bulunacaktır. Biliyoruz ki gençlerimiz ne kadar yalnızlaşır ve tek başına kalırsa o denli kötü alışkanlıkların esiri oluyorlar. Bu yalnızlık onları kimi zaman kendilerine kimi zaman dışarıya yönelik şiddette başvurmalarına yol açacak bir takım ruhsal bunalımlara da sürüklüyor. Böylesi bir yerde bu kadar insanı hayata bağlayacak etkinliklerin, ortak mekânların sunulmuş olmasından dolayı bütün Üsküdar Belediyesi emeği geçmiş olan kim varsa hepsini de yürekten kutluyorum. Daha önce de gelip görmediğim için de üzgünüm.''

Bugün TV'de hazırladığı programlarla gündemin nabzını yakalayan Ceren Bektaş da ödül verenler arasındaydı. Bektaş ''bu organizasyona katılmak için büyük bir şevkle koşa koşa yayından geldim. Buraya gelerek kendimi genç hissettim. Üsküdar Belediye Başkanımız Mustafa Kara'yı da yayına almıştık. Üsküdar Gençlik Merkezi hakkında da konuşmuştuk kendisiyle'' dedi.

Her belediye Üsküdar Gençlik Merkezi gibi bir yer yapmalı!
Şarkıcı Kendi ise Üsküdar Gençlik Merkezi'nin dekorasyonundan ve hizmetlerinden çok etkilendiğini, burayı özellikle gençlerin sosyalleşip hobilerini geliştirebileceği ve kendi hayatlarında seçtikleri meslek kollarına yardımcı olabilecek bir merkez olarak gördüğünü söyledi. ''Yetkililerle daha detaylı konuştuktan sonra gördüğümden çok daha fazlasının olduğunu fark ettim'' diyen Kendi, her belediyenin yapması gereken bir merkez olarak görüyorum şu anda burayı. İnanılmaz keyifli bir yer'' dedi.

Ödül verenler arasında yer alan Saffet Sancaklı ise ''gençlik için ne yapılıyorsa bunun içinde kimin en ufak bir payı daha varsa biz hepimiz ona minnettar kalmalıyız. Üsküdar Gençlik Merkezi çok güzel, çok beğendim. Üniversitede sadece kitap okumak, ders yapmak, sınıf geçmek üniversite eğitimi değildir. Özellikle bu sosyal aktiviteler sanatsal, kültürel ve bilimsel branşlarda yapılması gereken bizim gençlerimizin kendine güvenmesi, yani dünyayla entegre olması lazım onun için bu tip aktiviteler şart. Şu aktivitelere katılan arkadaşların daha sonra hayatta daha başarılı olduklarını göreceksiniz'' dedi.

Üniaktivite platformu üyelerinden;
Ali İlksen Demirözer (Balıkesir Üniversitesi Coğrafya Bölümü. Genç Tema Topluluğu) :

Biz bu aktivitede sosyal sorumluluk kategorisinde katılıyoruz genç tema topluluğunu temsil ediyoruz. Balıkesir ve Balıkesir çevresinde çevre sorunlarıyla ilgili doğa çevre erozyon konulu faaliyetlerimiz oldu. Bu şekilde ilkokullara eğitimlere gittik, fidan dikimlerine katıldık, sosyal sorumluluk görevimizi yerine getirdik ve bu şekilde katılım gösterdik.

Üsküdar Gençlik Merkezi'ni gelmeden önce internet sitesinden baktım çeşitli projeler ve eğitim sertifikasyon programları dikkatimi çekti. Üsküdar Gençlik Merkezi kesinlikle Türkiye'nin her yerindeki gençlik merkezine örnek olacak kapasitede ve tesis alt yapısını gerçekleştirmiş. Bu mükemmel bir şey. Dediğim gibi Türkiye'nin tüm gençlik merkezlerine örnek olabilecek kapasitede ve peyzaja sahip.


Yarışmada ödül alanlar ve dereceleri ise şu şekilde sıralandı;

En Aktif Kulüp Ödülleri

Bilim ve Teknoloji
1. İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE İTÜ Öğrenci Kolu
2. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü
3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu

İş ve Kariyer
1. Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü
2. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü
3. Sabancı Üniversitesi Ekonomi İşletme Kulübü

Spor
1. Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTÜDAKS)
2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Su Altı Sporları (ODTÜ-SAS)
3. Dumlupınar Üniversitesi Dağcılık Kulübü

Sanat
1. Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü
2. Yalova Üniversitesi Tiyatro Kulübü (YÜTİK)
3. Selçuk Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu

Düşünce ve Genel Kültür
1. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Kulübü
2. Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu
3. Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu

Sosyal Sorumluluk
1. Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü
2. Pamukkale Üniversitesi Yeni Ufuklar Kulübü
3. Marmara Üniversitesi Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü

Aktivite Ödülleri

En İyi Afiş Tasarımı
3. Çocuk Şenliği
Koç Üniversitesi KU Gönüllüleri

En İyi Uluslararası Aktivite
7. Türkçe Konuşma Yarışması ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü
Hacettepe Üniversitesi Türkçe Topluluğu

En Girişimci Aktivite
I. Ulusal Genç Girişimciler ve Liderler Zirvesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Genç Girişimciler Topluluğu
En Sıradışı Aktivite
Demiryolu Hattı Destek Projesi
Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri

Özel Ödüller

En İyi Web Sitesi
compec.boun.edu.tr
Boğaziçi Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Mühendisliği Kulübü
Üniaktivite Özel Ödülü - En Aktif Temsilci
Volkan Kılıç
Yalova Üniversitesi


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir