Bilgi Evi Şenliği Coşkulu Geçti

Üsküdar'da bulunan 14 Bilgi Evi'nde hizmet alan öğrencilerin geleneksel olarak hazırladığı Bilgi Evi Şenliği, Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde yapıldı.

Bilgi Evi Şenliği Coşkulu Geçti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'da bulunan 14 Bilgi Evi'nde hizmet alan öğrencilerin geleneksel olarak hazırladığı Bilgi Evi Şenliği, Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde yapıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri, Bilgi Evi öğrencileri ile velilerin katıldığı Geleneksel Yaz Şenliği programında ilk olarak Bilgi Evleri Korosu birbirinden güzel şarkıları, Üsküdar Nursel Fuat Özdayı İlköğretim Okulu Mehter Takımı da seslendirdikleri Fetih Marşı ile izleyicilere keyifli dakikalar yaşattılar.

Öğrencilerin hazırladığı karate show, kukla show, komedi dans üçlüsü, horon gösterisi ve Yamaç'tan Karadeniz Türküleri gibi sahneyi dolduran gösteriler Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesini tıklım tıklım dolduran izleyicileri adeta büyülerken, Bilgi Evleri'ne kayıtlı öğrenciler arasında yapılan çekiliş dahilinde birçok çocuk bisikletler, dizüstü bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, I-Pad'lar ve uçurtmalar kazanırken ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın elinden aldı.

Ayrıca, Bilgi Evleri arasında yapılan yarışmalar sonunda, satranç turnuvası birincisi Yavuztürk Bilgi Evi'nden Orhan Balcı ve Masa tenisi turnuvası birincisi Bulgurlu Bilgi Evi'nden Nuray Saraç bisikletle; Şiir yarışmasında dereceye giren Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi öğrencileri Sümeyye Akar ve Ebru Can, Salih Tuğ Bilgi Evi öğrencisi Leyla Cankurt ise mp4 ve mp3'lerle ödüllendirildi.


Coşku dolu Bilgi Evi Şenliği programında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bilginin paylaşıldıkça artan bir hazine olduğunun altını çizerken ''En kıymetli değerlerimiz, çocuklarımızla, gençlerimizle, onları yarınlara hazırlayacak ne varsa paylaşıyoruz, paylaşabilmek için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Peygamberimizin ''Çin'de bile olsa bilgiyi arayın; gidin, alın'' dediğine dikkat çeken Mustafa Kara, ''Bilgili, ahlaklı, adaletli olalım, birbirimize haksızlık etmeyelim, kardeşçe yaşayalım, Yaratandan ötürü, yaratılanı sevelim'' tavsiyesinde bulundu.

Bugün bilgiye ulaşmak için Çin'e gitmeye gerek olmadığına da değinen Başkan Mustafa Kara, bilgi ve iletişim çağında yaşadığımızı, internet sayesinde dilediğimiz bilgiye kolayca ve saniyeler içinde ulaştığımızı belirterek birçok mahallede bulunan Bilgi Evleri sayesinde Üsküdarlı çocukların her türlü imkâna kolayca kavuştuğunun altını çizdi.

Konfüçyüs'ün, ''Allahım, bana kitap dolu bir ev, çiçek dolu bir bahçe ver'' şeklinde dua ettiğine değinen Mustafa Kara, ''Hamdolsun, bizim içi de dışı da kitap ve çiçekle dolu 14 tane Bilgi Evimiz var. Bu evlerimizin çiçeği sizlersiniz. Bizim çiçeklerimiz, bu evlerimizi dolduran 35 bin çocuğumuzdur'' dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara, konuşmasının sonunda Bilgi Evleri'nin yaz boyunca açık olacağını da hatırlatırken öğrencilere, tatili Üsküdar'ı ve dünyanın sayılı güzelliklerinden biri olan İstanbul Boğazı'nı gezerek geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşmalar sonrası Bilgi Evleri öğrencileri Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya geçmiş 2 yıllık dönemdeki icraatlarına istinaden başarı karnesi hediye ettiler. Karnenin yıldızlı pekiyi ile dolu olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mustafa Kara, Bilgi Evleri'ne kayıtlı öğrencilerin yaptığı değerlendirmenin Üsküdar Belediyesi olarak doğru çalışmalar yapmakta olduğunun kanıtı olduğunu belirtti.

Konuşmalar ve plaket töreni sonrası şenlik Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde çeşitli oyun ve gösterilerle devam etti. Program bitiminde dağıtılan ikramdan sonra, Üsküdar Belediyesi tarafından kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere yeni yaptırılan üstü açık otobüslere binen katılımcılar Üsküdar'ı gezmenin mutluluğunu yaşadılar.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir