İstanbul liselerinin röntgeni çekildi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmayla, 39 ilçedeki tüm liseler masaya yatırıldı. Çalışmaya göre, en çok liseye sahip ilçe Üsküdar.

İstanbul liselerinin röntgeni çekildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmayla, 39 ilçedeki tüm liseler masaya yatırıldı. www.lisetomografisi.net sitesinde yer alan bilgililere göre en başarılı okul İstanbul Lisesi, en başarılı ilçe de Beşiktaş oldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul'da bulunan tüm liselerin üniversite başarı oranlarını tespit etti. ÖSYM'nin 2010 sonuçlarına göre İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Kültür Üniversitesi ArGe Merkezi'nin ortak çalışmasıyla hazırlanan ''İstanbul Lise Tomografisi'', 39 ilçenin ve tüm okulların durumunu ortaya koydu.Lise tomografisi, İstanbul'daki liselerden 2010 yılında mezun olup 2010 ÖSYS'ye başvuran adayların YGS ve LYS verileriyle hazırlandı. Çalışmaya göre örgün öğretime en fazla öğrenci kazandıran ilçe Beşiktaş, yine en fazla öğrenci kazandıran Anadolu lisesi ise İstanbul Lisesi oldu.

En fazla İstanbul Üniversitesi'ne öğrenci giderken, öğrencilerin büyük kısmının sınavda fen testine hiç dokunmadığı ortaya çıktı.

En çok lise Üsküdar'da
www.lisetomografisi.net sitesinde yer alan ''Lise Tomografisi İstanbul 2010'' çalışması, geçen yıl mezun veren 853 lise ve mezun olan 114 bin 871 öğrenci üzerinde yapıldı. Çalışmaya göre, en çok liseye sahip ilçe Üsküdar. 2010 ÖSYS'ye başvuran mezunların sayıları dikkate alındığında da Üsküdar 7 bin 59 ile en çok mezun veren ilçe.

Örgün öğretime öğrenci kazandırma oranı en yüksek Anadolu lisesi yüzde 90.5'lik oranla İstanbul Lisesi. İkinci sırada Üsküdar H. Avni Sözen Anadolu Lisesi (yüzde 89.6), üçüncü sırada Sarıyer Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi (yüzde 88.0) dördüncü sırada İstanbul Galatasaray Lisesi (yüzde 87.4) bulunuyor.

Yabancı dille yapan özel okullar arasında da sınava başvuran 50 öğrencisinden tamamını yerleştiren MEF Lisesi, 44 öğrencisinin hepsini yerleştiren Doğuş Lisesi, 16 öğrencisinin hepsini yerleşen Özel Kültür 2000 Koleji ve başvuran 2 öğrencisini de yerleştiren Günhan Koleji yüzde 100'lük başarıyla ilk sıradalar. İkinci sırada yüzde 98.3'lük başarıyla Marmara Koleji, üçüncü sırada yüzde 97.4'lük başarıyla Bahçeşehir Koleji geliyor.

Beşiktaş birinci
Beşiktaş yüzde 65'le tüm liselerde örgün öğretime en fazla öğrenci kazandıran ilçe olurken ikinci sırada yüzde 62.5'le Kadıköy, üçüncü sırada yüzde 62.2'yle Adalar, dördüncü sırada yüzde 62.0'la Çatalca bulunuyor. 39 ilçe arasında son sırada ise yüzde 34.7'yle Sultanbeyli bulunuyor. Yüzde 39.8'le Sultangazi ve yüzde 41.9'la Çekmeköy sonlarda bulunan ilçeler.

En çok liseye sahip ilçe Üsküdar (54), Kadıköy (46), Bahçelievler (44) ve Fatih (43). En az lisesi olan ilçe ise Adalar (2).

Genel ile meslek farkı
2010 ÖSYS'ye başvuran mezun sayıları dikkate alındığında ise Üsküdar 7 bin 59 ile en çok mezun veren ilçe olarak dikkat çekiyor. Küçükçekmece 6 bin 172, Fatih ise 5 bin 701 mezun ile Üsküdar'ı takip ediyor.

Örgün öğretime yerleşme istatistikleri dikkate alındığında meslek liseleri ile genel lise sayılarına bağlı olarak ilçelerin sıralamalarında farklılıklar olduğu göze çarpıyor. Sadece meslek liseleri dikkate alındığında liderlik Büyükçekmece'de (yüzde 69.3). Büyükçekmece'yi Beşiktaş (yüzde 65.7) ve Beylikdüzü (yüzde 64.7) takip ediyor.

Yalnızca genel liseler dikkate alındığında ise Çatalca ilk sırada yer alıyor (yüzde 70.5). Ancak Çatalca'daki genel liselerden yalnızca 95 kişi 2010 ÖSYS'ye başvurdu.

Genel lise grubunda Beşiktaş yüzde 64.7'lik ortalama ile ikinci, Kadıköy (yüzde 62.8) ve Üsküdar (yüzde 61.9) Beşiktaş'ı takip ediyor.

BÜYÜK KISMI İÜ'YE GİRDİ
Örgün lisans ve önlisansa yerleşenlerin büyük kısmı İstanbul Üniversitesi'ne yerleşti. İkinci sırada Marmara, üçüncü sırada Kocaeli, dördüncü sırada ise Sakarya Üniversitesi bulunuyor. Yine İstanbul'daki öğrencilerin 44 bin 685'i devlet, 14 bin 589'u vakıf, 196'sı KKTC, 84'ü yabancı üniversitelere yerleşti. Vakıf üniversiteleri içinde en fazla öğrenci alanlar, İstanbul Aydın, Beykent, Bilgi, Yeditepe, Bahçeşehir üniversiteleri oldu.

Çalışmanın en çarpıcı sonuçlarından biri ise öğrencilerin bilinçsiz şekilde YGS Fen Bilimleri testinden uzak durmaları. YGS'ye giren 109.975 mezunun 34.701'i, ''Fen'' testine dokunmamış.


Milliyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir