Berhan Şimşek Validebağ'ı ziyaret etti

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Üsküdar'da bulunan Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmen Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Berhan Şimşek Validebağ'ı ziyaret etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, ''Öğretmenlik mesleği, diğer mesleklerin ötesinde bir adanmışlık mesleğidir. Her annenin ve babanın bir, iki, üç, beş çocuğu olabilir ama bir öğretmenin yüzlerce, binlerce çocuğu vardır'' dedi.

Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Üsküdar'da bulunan Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmen Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Ziyaretinde Şimşek, huzurevi sakinlerinin elini öperek, onlara kırmızı gül dağıttı.

Şimşek, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin kendisi için çok özel ve önemli olduğunu ifade ederek, ''Öğretmenler, gökyüzündeki karanlığı yıldız gibi parlatanlardır. Bizim inancımız gereği, bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluruz. Bu hadislerde de dile getirilir ama biz, harfin ötesinde sevgiyi, barışı, kardeşliği, ilimi, edebiyatı, feni, aydınlanmayı öğreten öğretmenlerimize maalesef uzun yıllardan beri gerektiği önemi, ehemmiyeti, değeri vermiyoruz, veremiyoruz'' dedi.

Bir ülkenin geleceğinin öğretmenlerin duygu, düşünce ve hayata adanmışlıklarıyla var olduğunu kaydeden Şimşek, ''Öğretmenlik mesleği, diğer mesleklerin ötesinde bir adanmışlık mesleğidir. Her annenin ve babanın bir, iki üç beş çocuğu olabilir ama bir öğretmenin yüzlerce, binlerce çocuğu vardır. Onların da yetiştireceği çocuklarla dünyayı değerlendirdiğimizde, öğretmenler bizim ışığımızdır'' diye konuştu.

Türkiye koşullarında öğretmenlere yeterli değerin verilmediğini savunan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dışarıda 650 bine yakın öğretmenimiz var. Yüzde 89'una yakını bu mesleği yaptığı için pişman. Kredi kartı borçlarıyla, kira, mutfak, hayatın bütün alanlarında sıkılmışlar. Ne araştırma yapabiliyorlar, ne çocuklara daha yeni bilgiler aktarabilmek, kendilerini eğitebilmek için harcamalar yapabiliyorlar. Bütün bunlar sıkıntılar getiriyor. Eğitim dünyasında öğretmenlerin çocuklara yetişemediğini görüyoruz.''

Şimşek, ziyaretinde ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenler için yazdığı ve 81 ildeki il başkanlarına öğretmenlere okumaları için gönderdiği mektubu da okudu.

Berhan Şimşek, huzurevi sakinlerinden emekli öğretmen Mehmet Yılmaz'la da bir süre sohbet etti.


Sondakika.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir