Yavuztürk'de ders zili çaldı

Üsküdar'da bulunan Yavuztürk İlköğretim Okulu, eğitim ve öğretim hayatına yeniden ''merhaba'' dedi.

Yavuztürk'de ders zili çaldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi'nden eğitime destek
Eğitim standartlarına uymayan ve yıpranmış binası nedeniyle Yavuztürk'de okuyan öğrenciler için tehlike arz etmeye başlayan Yavuztürk İlköğretim Okulu yıkılarak yeniden yapıldı. 32 derslik ve 2 ana sınıfına sahip olan okulda 1800 öğrenci öğrenim görecek. Okulda ayrıca Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan mini bir halı saha bulunuyor.

Üsküdar Belediyesi ve F.Bahçe Spor Kulübü'nün işbirliği ile yeniden yapılan okulun yeni eğitim öğretim sezonuna açılması nedeniyle 1 Kasım Pazartesi günü bir tören düzenlendi. Törene Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Okul Müdürü Adnan Yangın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, F.Bahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla yeniden yapılan okulun Yavuztürk'ün önemli bir sıkıntısını ortadan kaldırdığını ifade etti. Mustafa Kara okulun projelendirme aşamasından itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken şunları söyledi:

''Üsküdar Belediyesi olarak projeye zamanında müdahale ederek MEB'in standart projeleri yerine Yavuztürk'ün ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran bir proje hazırladık. Böylece çok amaçlı bir salonu, halı sahası olan 32 derslikli modern bir okula kavuştuk. Boğaz öngörünüm sınırları içerisinde olması nedeniyle imar noktasında yaşanan sıkıntıları hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem de Anıtlar Kurulu nezdinde girişimlerde bulunarak çözüme kavuşturduk. Eski binanın yıkılıp hafriyatının kaldırılması, yeni binanın alt yapı ve çevre düzenleme işlerini biz üstlendik. Tüm bunları bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen evlatlarımızın uzak okullara gidip daha uzun bir süre sıkıntı yaşamaması için yaptık ve hamdolsun işte bu mutlu sona ulaştık.''

Mustafa Kara konuşmasının sonunda okulun yeniden yapılmasının önemli olduğunu ancak korunması, güzel ve verimli bir şekilde kullanılmasının ise daha büyük önem arz ettiğini ifade ederek öğrencilerden okullarına sahip çıkmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Yavuztürk İlköğretim Okulu yeni öğretim ve eğitim dönemi için kapılarını öğrencilere açtı. Yavuztürk İlköğretim Okulu'nun resmi açılışı daha sonraki bir tarihte gerçekleştirilecek.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir