Çengelköy İÖO'da başkan değişmedi...

Çengelköy İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı 23 Ekim 2010 Cumartesi günü okul binasında gerçekleştirildi.

Çengelköy İÖO'da başkan değişmedi...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Çengelköy İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı 23 Ekim 2010 Cumartesi günü okul binasında gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, Okul Müdürü Kevser Olgunçelik, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay, Okul Aile Birliği Yöneticileri, üyeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurul Toplantısı açılış ve yoklamanın yapılması ile başladı. Ardından kongre divan başkanlığı ve katip üyelerin seçiminin yapılmasına geçildi. Divan Başkanlığına İdris Sel, katip üyeliğe ise Arzu Karamahmutoğlu ve Zeynep Evciler divanı yönetmek için seçildiler.

Divan başkanı seçimi sonrasında ise toplantıya saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam edildi.


Okul Müdürü Kevser Olgunçelik selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Olgunçelik, 18 Ağustos 2010 tarihinde Çengelköy İlköğretim Okuluna atandığını ''Dillere destan, okullara örnek bir okul aile birliği çalışmasına dahil olduğunu'' söyledi. Daha önce görev yaptığı okullarda bu konuda çalışacak arkadaşlara ihtiyaç duyduklarını göreve talip olacak veliler aradığını fakat çok zor bulunuduğunu söyledi ve bir ödül alınacaksa bu konuda toplam kalite ödülü alınması gerektiğinin altını çizdi ve Çengelköy İlköğretim Okulununda bu konuda örnek bir okul olduğunu söyledi.

Müdür Kevser Olgunçelik'ten sonra Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay konuşmasında yeni dönemin hayırlı olmasını diledi ve eski okul müdürü Murat Zengin'e de teşekkür etti. Esat Kalay, ''Bizler burada kalıcı değiliz. İnsan hayatına baktığımızda Türkiye ortalamasının 60-70 yıl olarak düşündüğünüz de yaşamımızın belirli bir bölümünü çocukluğumuzda, belirli bir bölümünü de yaşlılığımıza kabul edersek, ondan geri kalan tarafınıda, yarısını uykuda, yarısını mesaide tüketiyoruz. Bu böyle olunca bizlere de sadece sabah kalkıp işe gidip, akşam da evine... Bize sadece ailemizin rızkını kazanmak için bir rol biçilmedi. Toplumda sorumluluk sahibi olan insanlar bulunduğu ortam bulunduğu kent ve şartlar ne olursa olsun başkalarınada fayda sağlayacak işler yapmalı. Bizler sadece ailemizin rızkını kazanmak için Dünya'ya geldiysek bu biraz afaki ve boş oluyor. Çünkü başka misyonlarımızında olduğunu bilmemiz gerekiyor'' dedi.

Esat Kalay'ın ardından kürsüye Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen de konuşmasında ''Çengelköy İlköğretim Okulunun çok güzel çalışmalara imza attığını ve bu çalışmalarını diğer okullarla da paylaşması gerektiğini söyledi. Bu anlamda bir ilköğretim okulunu kardeş okul ilan ederek bu güzel çalışmaları ve tecrübeleri bu okulla da aktarsın. Eğitim bizim olmazsa olmaz, asla vazgeçemeyeceğimiz bir müessese. Eskiden kalemin gücü mü? Yoksa silahın gücü mü? diye zaman zaman tartışmalar oluyordu. Artık bu tartışmalar anlamsız oldu. Kalemin gücünün mutlak gerçek olduğu dost düşman tarafından kabul ediliyor. Eğer gelecek nesilimizi iyi eğitemezsek geleceğe sağlıklı bakamayız. Çengelköy İlköğretim Okulumuzda 100 yılın üzerinde geçmişi olan köklü bir okul, köklü bir çınar, burada gördüğümüz veli-öğretmen, veli-idareci kaynaşmasının artarak devamını ve diğer okullara da örnek olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Konuşmalar sonrasında yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunmasına geçildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu Yonca Ayvaz okuyarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra okunan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun oylanmasına geçildi ve rapor kabul edildi.

Denetim Kurulu Raporunu ise Elmaz Karacaoğlu okudu ve yapılan denetimler hakkında bilgiler verdi. Denetim Kurulu Raporunun okunmasının ardından oylamaya geçildi ve rapor kabul edildi.

Oylama sonrasında müzakereler kısmına geçilerek faaliyet raporu, yönetim, denetim ve tahmini bütçe üzerine müzakereler yapıldı. Müzakere konuşmasında Dilek Değirmenci faaliyet raporu, yönetim, denetim ve tahmini bütçe hakkında bilgi verdi. Ardından da oylamaya geçildi ve oylama sonucu kabul edildi.

Oylama sonrasında Ayfer Atalay ve okul öğretmenlerinden Murat Ay da birer konuşma yaptılar.

Konuşmalar sonrasında yeni dönemde okul aile birliği yönetim kurulu seçimi için liste olup olmadığı soruldu. Divan kuruluna tek bir liste verildi. Esat Kalay başkanlığındaki yönetim kurulu listesi açık oylama yapılarak oylandı ve kabul edildi.

Seçim sonrasında teşekkür konuşması yapmak üzere tekrar kürsüye gelen Kevser Olgunçelik ''Ben Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu daha önceden gördüm tabi okununca ne kadar çok şey yapıldığını bir daha daha gördüm. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Kevser Olgunçelik konuşmasını yaptığı sırada toplantıya Üsküdarın gülen yüzü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara elinde çiçeklerle geldi ve salonda büyük bir heyecan oldu.

Kapanış konuşmasından önce Mustafa Kara kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Başkan Kara, Bazı okullarda okul aile birliği tabela olarak yapılır ve orada kalır. Çengelköy'de ben bunun böyle yapılmadığını biliyorum. Bir bey amcamızın Çengelköy Cumhuriyeti olarak söylediği Çengelköy'de okulumuz çok köklü ve önemli. Ben mümkün oldukça okul aile birliği toplantılarına katılmaya çalışıyorum. Bütün okullarımız benim için çok değerli özellikle Çengelköy İlköğretim Okuluna yeni gelen Okul Müdürü Kevser Olgunçelik hanım efendinin çok şanslı olduğunu söyledi. Bizler geçiciyiz ama okullarımız kalıcı biz ellerimizdeki imkanlar dahilinde tüm okullarımıza aynı oranda yardımlar yapmaya çalışıyoruz. Üsküdar Belediyesi'nin bu anlamda 2011 yılı bütçesini yüzde 40 oranında arttırdığını fakat Üsküdar'da bulunan 110 okulumuza biz bu bütçemizi hiç kullanmadan aktarsak yetmiyor. 2002 yılından bugüne kadar bakanlıklar arasında en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına aktarıldığını Üsküdar Belediyesi olarak biz yine destek vereceğiz, ne istek varsa biz buradan kürsüden şunu yapacağız bunu yapacağız demiyorum elimizdeki tüm imkanları okullarımız için kullanacağız dedi.

Başkan Mustafa Kara'dan sonra tekrar kürsüye gelen Esat Kalay teşekkür konuşması yaptı. Esat Kalay'ın konuşmasın ardından plaket töreni yapıldı. Başkan Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Büker adına hazırlanan ödülü onun adına aldı.

Plaket töreni sonrasında hep birlike hatıra fotoğrafı çektirilerek genel kurul sona erdi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir