Üsküdar Ak Parti tanıtımı yapıldı

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan haftalık bültende Mayıs ayının ilk haftasında Ak Parti Üsküdar İlçe teşkilatının tanıtımı yapıldı.

Üsküdar Ak Parti tanıtımı yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan haftalık bültende Mayıs ayının ilk haftasında Ak Parti Üsküdar İlçe teşkilatının tanıtımı yapıldı. Bültende Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın yapmış olduğu faaliyetlere yer verilirken Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın da başarısına vurgu yapıldı. Dergide Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı hakkında yazılanlar;

7 BÖLGE 7 RENK, ÜSKÜDAR'DA TEK YÜREK
Nisan ayının ilk yarısı içinde, Üsküdar'ın 33 Mahallesinden katılımcılarla toplam 11 toplantı yapılarak; 441 kanaat önderi ile ''demokratik açılım'' konuşuldu.

Bu toplantılarda; Üsküdar'ın Türkiye'nin özeti olduğu, 81 vilayetten insan bulunduğu, 3 semavi dinin mensuplarını bünyesinde barındırdığı, Cem Evi'nden Roman Dergahı'na kadar her türlü kültürel kimliğe ev sahipliği yaptığı ve böylece çok dinli, çok kültürlü, çok uluslu toplum modelinin en güzel örneklerinden birini oluşturduğu vurgulandı, ''Milli birlik'' projesinin de, ''demokratik açılım'' sürecinin de Üsküdar'da zaten var olduğu ve yaşanan bir gerçek olarak devam ettiği belirtildi.

Ayrıca, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın yerel seçim çalışmaları sırasında organize ettiği halk buluşmalarına atıfta bulunarak; ''7 bölge 7 renk, Üsküdar'da tek yürek'' sloganı tekrar edildi.

ÜSKÜDAR'IN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN BAŞKAN
2009 Yerel seçimlerinin yıldönümünde, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen İlçe Danışma Meclisi'nde, Üsküdar Belediyesi'nin bir yılı değerlendirildi. Salon kapasitesinin çok üstünde bir katılımla, Bağlarbaşı Kültür Mekezi'nde gerçekleştirilen Danışma Meclisi'nde; Belediye Başkanı Mustafa Kara ve ekibi, bir yandan bir yıllık icralarının özet sunumunu yaparken, öte yandan, gündemde olan yeni yatırımlarla ve hizmetlerle ilgili müjdeli haberler verildiler. AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Suat Kılıç'ın da katıldığı ve protokol konuşmaları bölümünde çoşkulu bir konuşma yaptığı Danışma Meclisi'nin sonunda; katılımcıların hemen tamamı, ''Belediye Başkanımız Mustafa Kara, bir yıl önce Üsküdar'ın gülen yüzü idi, şimdi ise, artık Üsküdar'ın yüzünü güldüren Başkan'' vurgusunu yaptılar.

SANDIK STARTI KIZICAHAMA'DA VERİLDİ
AK Parti İstanbul İl Başkanlığının öncülüğünde yürütülen ve ''her gün her sandıkta seçim var'' anlayışıyla doğal bir refleks haline getirilmeye çalışılan teşkilat programı çerçevesinde; AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, sandık startını Kızılcahamam'da verdi. Önce, 148 Sandık Bölge Koordinatörü ile iki günlük eğitim ve motivasyon kampı yapıldı. Arkasından, Mahalle Yönetimlerinden oluşan 428 Sandık Bölge Başkanı'na ''sandık merkezli çalışma sistemi'' anlatıldı. Üç kademenin katılımıyla, iki ayrı dilim halinde gerçekleştirilen eğitim ve motivasyon programı içinde; İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ile Belediye Başkanı Mustafa Kara ''sandık çalışmaları''nın gereği, önemi, metodu, usulü, üslubu, üzerinde durdular; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ile İstanbul Milletvekili İdris Güllüce de ''demokratik açılım'' sürecinin sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik yanları ve yönleri üzerine konuşmalar yaptılar.

Kızılcahamam programından sonra, 1251 sandık kademeli olarak mahallelerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri'ne, Sandık Bölge Koordinatörleri'ne Sandık Bölge Başkanları'na ve Sandık Başkanları'na zimmetlenerek; 33 mahallenin tamamında seçmen taramaları başlatıldı.

BİRLİKTE YAŞIYOR, BİRLİKTE YÖNETİYORUZ
Üsküdar'da, zorunlu istisnalar dışında, Cumartesi günleri Mahalle Danışma Meclisleri var. Bazı mahalleler planlanan Danışma Meclisleri'nin hazırlıklarıyla meşgulken, bazı mahalleler de gerçekleştirilen Danışma Meclisleri'nin sonuçlarını takip ediyor ve değerlendiriyorlar.

Mahalle Danışma Meclisleri, birbirini takip eden ve tamamlayan üç safhadan meydana geliyor. Sabahın erken saatlerinde teşkilat mensuplarıyla kahvaltı; gün boyu esnaf, STK ve hasta ziyareti; akşam saatlerinde de geniş katılımlı salon toplantıları yapılıyor. İlçe Başkanı ve ilgili İlçe Başkan Yardımcıları ile Yönetim Kurulu Üyeleri'nin, Belediye Başkanı ve ilgili Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclisi Üyeleri'nin, Mahalle Başkanı'nın ve Mahalle Yönetim KuruluÜyeleri'nin, STK temsilcilerinin ve kanaat önderlerinin, üyelerin ve diğer seçmenlerin katıldıkları Mahalle Danışma Meclislerinde; genelde Türkiye'nin, özelde İstanbul'un ve Üsküdar'ın, daha özelde ise o mahallenin sorunları hakkında bilgilendirme, istişare ve işbirliği değerlendirmeleri yapılıyor. Böylece şehirde birlikte yaşayanların şehri birlikte yönetme sürecinede katılmaları ve katkıdabulunmaları sağlanıyor. Ortak aklın ve iradenin ürünü olan değerlendirmeler esas alınarak, tesbit edilen sorunların çözümleri planlanıyor ve yakın takibe alınıyor.

GİRİLMEDİK SİTE, ÇÖZÜLMEDİK SORUN KALMAYACAK
AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı ile Belediye Başkanı ve ekibi, site ziyaretlerine başladılar. 248 Sitenin 32'sinde gerçekleştirilen ve ''girilmedik site, çözülmedik sorun kalmayacak'' sloganıyla devam ettirilen ziyaretlerde; site yöneticileri ve sakinleri ile bir araya geliniyor. İlçe Başkanı Zekeriya Erdim genel siyasetle, Belediye Başkanı Mustafa Kara yerel siyasetle ilgili soruların ve sorunların muhatabı olarak; ''sizi dinliyoruz'' sloganı ile açık oturumlar yapılıyor. Soruların cevapları verildikten, sorunların çözüm alternatifleri üzerinde durulduktan sonra; site bünyesinde bulunan hastalara ve özürlülere ev ziyaretleri yapılıyor.

Gerek Merkezi Hükümet'in, gerekse Yerel Yönetimler'in yatırımları ve hizmetleri hakkında kısa bilgi aktarımının da gerçekleştirildiği site ziyaretleri, katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir