"İyi biliriz"

"Makamları elinin tersiyle itti, Allah'ına kavuştu!"

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ölüm hak.. Önemli olan, arkamızdan “İyi insandı” dedirtebilmek.. Kimsenin maddi veya manevi hakkını, üzerimizde taşıyarak son nefesi vermemek.

Evet önemli olan; dünya menfaatleri uğruna, kişiliğimizi, kimliğimizi tartışılır hale düşürmemek. “Muhsin Yazıcıoğlu’nu nasıl bilirsiniz?” sorusuna, “İyi biliriz”den başka bir cevap verecek insan, tahayyül edemiyorum.
Laf olsun diye değil.. Her harfinin hakkını vererek, herkesin vereceği cevap aynı: “İyi biliriz..”

İyi bilirdik Muhsin beyi..
Üç kuruşluk makamlara, kişiliğini satmadı..
Hiçbir zaman, tehditlere boyun eğmedi..
Hep “dik” durdu.. Medyanın satılık kalemlerinin şantajlarına hiçbir zaman kulak asmadı..
“Ben buyum” dedi.. Doğru bildiği yolda yürüdü..

Siz onu, 28 Şubat’ta dik duruşundan hatırlıyorsunuz.
Ben ise, taa 1992’deki duruşundan.
1991 seçimleri yapılmış, ANAP’ın tek başına iktidar dönemi bitmiş! Demirel ile kanlı bıçaklı olduğu SHP (CHP) koalisyon ortaklığına soyunmuş. Sırf Turgut Özal’ı cumhurbaşkanlığı makamından indirmek için.
MHP de, SHP’ye olan tüm zıtlığına rağmen o koalisyon hükümetine destek veriyor.. Üstelik, PKK’nın desteklediği DEP milletvekilleri, o tarihte SHP’nin içinde olduğu halde!

O tarihte MHP içinden gelen Muhsin bey ne yaptı?
“Ben bu hükümeti, ülke yararına görmüyorum” dedi..

Ne uğruna bunu dedi? Hangi maddi menfaat, hangi koltuk için bunu dedi?
Hükümete destek vermediği için, ne kazanımı oldu?
Hiç!

Kıl payı sayı ile koalisyonu kuran ve birkaç milletvekili desteğine bile büyük ihtiyacı olan iktidardan, sağlanabilecek büyük menfaatler olabilecekken, hiçbirisinde gözü olmadı.. “Ülkeme faydalı değil” dedi, kendi menfaatini hiç düşünmedi bile.

(O hükümet döneminde, Turgut Özal’ın şaibeli ölümü, Sivas olayları, Başbağlar katliamı, Uğur Mumcu’nun derin suikastla öldürülüşü, Eşref Bitlis’in helikopterinin düşmesi, Cem Ersever’in öldürülmesi, 33 askerimizin tek bir olayda şehid edilmesi ve daha birçok muamma olay yaşandı.. Bunların hiçbirinin günahına girmedi Muhsin bey!)

Bu; Muhsin beyin, destek vermediği hükümete bir örnekti..

Peki, destek verdiği hükümet örneği var mı?
Var.. Refahyol hükümeti.. Darbecilerin yıkmak için canla başla çalıştığı o hükümete, dışarıdan destek verdi Muhsin bey...

Peki ne karşılığında? Hangi makam, hangi maddi kazanım sunuldu bunun karşılığında?
Hiçbir şey..

Ülkesinin menfaatini bu yönde gördüğü için, hiçbir karşılık beklemeden bu hükümete destek verdi Muhsin bey ve arkadaşları..

Sonra?
Darbeciler Refahyol’u devirdi.. HüsamettinCindoruk ve benzeri “politika hokkabazları”nın kurduğu bir partinin, topu topu 11 milletvekili vardı.. Bunların 8’ine bakanlık verildi.. Oysa bu bakanlıklar, önce BBP liderine teklif edilmişti.
“Hayır” dedi Muhsin bey.. “Ben Kur’an kurslarının kapısına kilit vuracak yasayı çıkartmak için kurulacak hükümette görev alamam. Ben İHL’lerin orta kısımlarını kapatacak yasayı çıkartmak için kurulan darbe hükümetine onay veremem” dedi ve yine hiçbir maddi karşılık beklemeden, ülke yararı için o hükümetin içinde yer almadı, o hükümete destek vermedi.

Düşünebiliyor musunuz; bir bakanlık uğruna, parti değiştiren, sol partiden sağ partilere geçen, girmediği kılık kalmayan milletvekillerinin olduğu bir Meclis’te, kendisine teklif edilen bakanlıklara rağmen, “halkın inancına kısıtlama getirileceği” için, teklifleri elinin tersiyle itti Muhsin bey..

1992’de DYP-SHP koalisyonuna katılmıyor, destek vermiyor..
Ne kazanıyor? Halkın güvenini..
1996’da Refahyol’u dışarıdan destekliyor.. Ne kazanıyor?
Maddi anlamda hiçbir şey.. Manevi anlamda çok şey!
1997’de ANASOL-M’ye karşı çıkıyor..
Ne kazanıyor? Allah rızasını..

Şimdi söyler misiniz, bu örnekte kaç tane siyasetçi bulabilirsiniz Türkiye’de?
Partisi aday göstermedi diye, bir gecede başka partiye geçen milletvekilleri/belediye başkanlarının olduğu Türkiye’de, Muhsin bey gibi, hiçbir karşılık beklemeden bir hükümeti destekleyen, bakanlıklar teklif edildiği halde tek bir güvenoyunu vermekten bile kaçınan kaç tane siyasetçi gösterebilirsiniz?

Biz ondan razı idik. İnanıyorum ki Allah da razıdır.. Mekanı cennet olsun.

Muhsin bey, bütün siyasetçilerimize örnek olsun!

ALİ KARAHASANOĞLU - VAKİT


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir