Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Çinili Camii ibadete açıldı

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii ibadete açıldı.

Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Çinili Camii ibadete açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çinili Camii açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar İlçe Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan ve birçok Üsküdarlı vatandaş katıldı.

Sultan İbrahim'in (1640-1648) döneminde Kösem Valide Sultan tarafından Mimar Kasım Ağa'ya yaptırılan Çinili Camii'nde medrese, sebil, su havuzu ve hamamdan oluşan bölümler mevcuttur.

Sultan İbrahim'in (1640-1648) döneminde Kösem Valide Sultan tarafından Mimar Kasım Ağa'ya yaptırılan Çinili Camii'nde medrese, sebil, su havuzu ve hamamdan oluşan bölümler mevcuttur.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, ''Çinili Camii'nin restorasyondan sonraki açılışını yapmak için bir araya geldik. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız çok ciddi bir heyecanla tarihi mekânlarımızı tekrar restore ediyorlar. Birçok eseri restore ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çinili Camii de o eserlerimizden biridir. Çünkü bunlar bizim sadece tarihi eserlerimiz değildir aslında bugüne ve yarına dair söyleyeceklerimizdir.'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen restorasyonu tamamlanan Çinili Camii'nin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileyerek, ''Mübarek gün Cuma, ecdat yadigarı bir eserimizin daha restorasyonunu bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Çinili Camiini tekrar vatandaşlarımız için ibadete açtık. Bizi yalnız bırakmayan Valimize, Milletvekillerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,'' dedi.

Konuşmalarının ardından kurdele keserek Camii'nin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri Cuma namazını eda ettiler.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir