Üsküdar Meydan Projesi için ilk kazma vuruldu

Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımına, Üsküdar Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkımıyla başlandı.

Üsküdar Meydan Projesi için ilk kazma vuruldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Eski hizmet binasının önünde düzenlenen törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yapılan yıkımla Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımını başlattıklarını söyledi.

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10-15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz" dedi.

Proje kapsamında Üsküdarlı vatandaşlara 1984 yılında bu yana hizmet veren Üsküdar Belediyesi eski binasının yıkımı gerçekleşti. Düzenlenen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile belediye personeli katıldı. Yıkım öncesi kurban kesimi gerçekleşti.

İLK KEPÇE VURULDU

Yıkılan eski hizmet binasının yerine kapalı otopark ile meydan yapılması planlanıyor. Yaklaşık iki yıl sürecek olan proje hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Tarihi bir günü yaşıyoruz. Hem mutluyuz hem hüzünlüyüz. Mutluyuz çünkü Üsküdar'ımızın merkezinde yıllardır konuşulan, tartışılan kentsel dönüşümün ilk adımını atma mutluluğunu yaşıyoruz. 3 Eylül 2016 Üsküdar Meydan'ındaki dönüşümün, ilk kazmanın ilk kepçenin vurulduğu günü yaşıyoruz" dedi.

Üsküdar Meydan Projesi'nin yapımına, Üsküdar Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkımıyla başlandı.

BİN ARAÇLIK OTOPARK

Başkan Hilmi Türkmen, "Artık gelişen dünyada, hem ülkemizde hem Avrupa'da gelişmiş ülkelerde şehirler meydanlarıyla, yeşil alanlarıyla, parklarıyla meşhurdur. İnşallah önümüzdeki iki ay içerisinde bu belediye hizmet binamızdan başlamak üzere katlı otoparkı, alışveriş merkezleri olmak üzere bu bölgede yeni bir alan elde ediyoruz. Bu alanın altı komple otopark oluyor.

Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de 10 - 15 dönüme yakın muazzam bir meydan kazanıyoruz. Bu meydanımızın adı Mimar Sinan Meydanı. Bu çalışmayı, bu projeyi tam iki yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. 2018'in Temmuz Ağustos ayında inşallah güzel bir Üsküdar Meydanı ve Üsküdar'a güzel bir otoparkı kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkımı gerçekleşti.

Proje ile yeni meydan, Üsküdar Evlendirme Dairesi önünden başlayıp vapur iskelesine kadar uzanan alanda şimdiki halinden 3 kat daha genişleyecek.

PROJEDE NELER VAR?

Proje ile yeni meydan, Üsküdar Evlendirme Dairesi önünden başlayıp vapur iskelesine kadar uzanan alanda şimdiki halinden 3 kat daha genişleyecek. Yer altında otopark yapılacak, kapasitesi artırılacak.

Güneyde Ahmediye Meydanı ile başlayan yaya aksı, Hakimiyeti Milliye Caddesi ile yeni meydana açılacak. Ayrıca Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve Kara Davut Cami önünde iki farklı aktivite alanı oluşturulacak.

Rumi Mehmet Paşa, Mihrimah Sultan ve Yeni Valide Camileri, Aziz Mahmut Hüdayi ile Şemsi Paşa Külliyesi gibi tarihi yapılar ön plana çıkarılacak. Bu kapsamda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Meydanda alışveriş birimleri, yer altı çarşısı, kafeteryalar, yer altı katlı otoparklar, sergi holü, kentsel bellek müzesi, zanaat atölyeleri olacak. Semtin dokusuna uygun yapılacak ticaret alanları sokak ve meydana açılacak.

Marmaray Projesi'ne ait yaya çıkışları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda meydanda farklı yönlerde yaya sirkülasyonu sağlayan 7 farklı çıkış olacak.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir