Üsküdar Belediyesi'nde Kış hazırlıkları tamam

Üsküdar Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrası buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

Üsküdar Belediyesi'nde Kış hazırlıkları tamam
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrası buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklarını tamamladı. Ulaşımda aksama yaşanmaması ve don olaylarının hayatı olumsuz etkilememesi için araç filosu güçlendirildi. Gerekli tuz stoku oluşturuldu.

Kış boyunca 26 kar küreme aracı ve iş makinesi, 100 personel ve 15 teknik personel ile halka hizmet verilecek.

Kış boyunca 26 kar küreme aracı ve iş makinesi, 100 personel ve 15 teknik personel ile halka hizmet verilecek.

Kış aylarında sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için gerekli sağlık kontrolleri yapılarak, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından planlanan misafirhanelerde ağırlanacak.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışma da yapan belediye, bu kapsamda kedi ve köpekler için kazaklar hazırladı. Ağır kış şartlarında sokaklarda donma tehlikesine maruz kalan hayvanlar toplanarak sağlık kontrolleri yapılacak, kazaklar giydirilerek, toplama merkezlerine gönderilecek.

BAŞKAN TÜRKMEN HAZIRLIKLARI KONTROL ETTİ

Yavuztürk Mahallesi'ndeki depoda çalışmaları yerinde kontrol eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; ''Biz Üsküdar Belediyesi olarak 2015-2016 kış sezonuna hazırlık babında depo merkezi dediğimiz lojistik merkezimizde kışa hazırlık çalışmalarımızı gözden geçirmek üzere bir aradayız. Üsküdar Belediyemizin araçları, kar küreme makineleri, teknik personelimiz, çalışma arkadaşlarımızla birlikte biz kışa tam manasıyla hazır durumdayız. Her yıl kış mevsimden Üsküdar halkının rahatı için kış şartlarının onları en az şekilde etkilemesi için elimizden gelen gayreti zaten gösteriyoruz'' dedi.

Hilmi Türkmen, ''Üsküdar halkının rahatı için kış şartlarının onları en az şekilde etkilemesi için elimizden gelen gayreti zaten gösteriyoruz''

''EV BİZDEN YEM SİZDEN''

Üsküdar Belediyesi kışın yem bulamayan kuşlar için kuş evleri hazırladı. Vatandaşa dağıtılacak olan kuş yuvalarına yem konularak kışın besin ihtiyacını karşılamayan kuşların beslenmesi sağlanacak. Projeyle ilgili açıklama yapan belediye başkanı Hilmi Türkmen; ''Bu yıl bir farklı hazırlık daha gerçekleştirmiş durumdayız. Özellikle kanatlı misafirlerimizi için kuşlar için kuş evi hazırladık bu sene bu kuş evini Üsküdar halkımıza dağıtacağız. Evlerindeki camlarına bu kuş evini takacaklar. Ve diyoruz ki ev bizden yem sizden, kuş evinin odacıklarına Üsküdarlı vatandaşlarımız yemi dolduracaklar kışın kar yağdığında sokakta beslenemeyen kuşlar gelip bu kuş evinde günlük gıdalarını alacaklar'' dedi.

Üsküdar Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrası buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklarını tamamladı

SOKAK HAYVANLARINA 'KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI'

Kışın çetin şartlarında sadece vatandaşa hizmet vermeyen Üsküdar Belediyesi Sokak hayvanlarını da unutmadı. Sokakta üşüyen ve aç kalan kedi ile köpeklere 'Küçük Dostlar Ambulansı' hizmet verecek. Yetkililer tarafından tespit edilen sokakta soğuktan barınamayan kedi ve köpekler kazak giydirilerek ısıtılacak ve beslenecek.

Başkan Türkmen; ''Yine biz bu kışa hazırlık anlamında yeni bir hazırlık daha yaptık. Sokakta yaşayan başta kediler olmak üzere, onları da kışın şartlarında üşümesinler diye bizim belediyemizin Kadın El Ürünleri Pazaryerleri diye bir projemiz var. Kısacası KÜP, bu KÜP' teki özellikle hanımlar sokakta yaşayan dostlarımıza kazaklarını ördüler, kışın bu kazaklarını giyecekler İnşallah. Bu kedilerimiz de üşümeden sokakta o yaz neşesiyle gezecekler diye düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir