Başkan Topbaş Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda incelemelerde bulunan Başkan Kadir Topbaş, ''Görev hayatımda en gurur duyduğum işlerin başında İstanbul'a kazandırmış olduğumuz metro hatları geliyor'' dedi.

Başkan Topbaş Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar, Altunizade İstasyonu'na inerek inşaatı devam eden Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe Metrosu'nda basın mensuplarına bilgi verdi.

Gurur verici bir tablo karşısında tarihe tanıklık ettiklerini ifade eden Başkan Topbaş, ''Bu iş kolay bir iş değil. Bu işi dünyada devletler yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz kendi bütçemizden bu metroları yapıyoruz'' diye konuştu.

''İNŞAATIN YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI''

''Her Yerde Metro, Her Yere Metro'' sloganıyla İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için geceli gündüzlü çalıştıklarını kaydeden Başkan Topbaş, ''Arzu ettiğimiz ve master planlarımıza aldığımız yarım saatlik yürüme mesafelerinde metrolar olsun istiyoruz'' dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: ''Artık İstanbul'da her yere ulaşmak kolay. Üsküdar sahilinden başlayan metro hatları müthiş bir hat. Devamlı eklenen bir hat. Buradaki inşaatımızın da yüzde 80'i tamamlandı. İnşallah 12 ay gibi bir sürede yolcu taşımaya başlayacak. Üsküdar'dan başlayan bu hat Çekmeköy, Yenidoğan, Sultanbeyli'den geçerek Sabiha Gökçen Havaalanına kadar gidiyor'' dedi.

Kentin hareketliliğinde akıcı bir trafiğin önemine dikkat çeken Başkan Topbaş, deniz, kara, metro ve metrobüs hatlarını birbirleriyle ilintili hale getirdikleri söyledi.

HEDEF 776 KM METRO HATTI

Vardiyalı şekilde aralıksız metro inşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve hedeflerinde 776 km metro hattı yapmak olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, ''Silivri'ye kadar metro götüreceğiz. Kilometresi 50 milyon dolar olmasına rağmen biz bu çalışmaları yapıyoruz. Bu inşaatımızda da 2 bin 700 kişi çalışıyor. Bu insanlarımızın gelecekte hayırla yâd edileceğine inanıyorum'' diye konuştu.

YENİ METROLAR MAKİNİSTSİZ HAREKET EDEBİLECEK

Dünyada en yeni ve en modern metro hatlarını İstanbullularla buluşturduklarını ifade eden Başkan Topbaş, yeni metroların makinistsiz hareket edebileceğini de söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: ''Görev hayatımda en gurur duyduğum işlerin başında İstanbul'a kazandırmış olduğumuz metro hatları geliyor. İnsanların sıkıntılarını biliyorum. Gelen mailleri okuyorum. 27 Mayıs Çarşamba günü de Ümraniye'de ray kaynağı yapacağız'' dedi.

''ADİL KOLUKISAOĞLU İSMİNİN YAŞATILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ''

Dün temelini attıkları Mecidiyeköy - Kabataş metro hattında çalışan bir işçinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: ''O kardeşimiz görev şehidi olarak kabul ediyoruz. Adil Kolukısaoğlu kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. İsminin yaşatılması için çalışma başlatılacak. Her türlü desteği sunacağız.''

istanbulajansi.com


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir