KARA Noktayı Koydu.

Üsküdar'daki tarihi koru Validebağ için son günlerde bir takım iddialar gündemde. AK Parti adayı Kara, Koru'da iddialara cevap verdi.

KARA Noktayı Koydu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'ın tarihi mirası Validebağ Koru'su hakkında ortaya atılan iddialara AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Kara'dan cevap geldi. 350 dönümlük araziye sahip olan Validebağ Korusu'nda öne sürüldüğü gibi yapılaşmaya gidilmeyeceğini ifade eden Mustafa Kara,"Üsküdar Belediyesi’nin koruyu işgal edeceğini, doğallığının bozulacağını iddia etmektedir. Tapulu araziyle Belediyemizin hiçbir ilişiği olmadığı gibi Validebağ Korusu’nda Anıtlar Kurulu’nun onayı olmadan herhangi bir çalışma yapılamaz. Aksi takdirde iyi niyetle de olsa bu durumun cezası oldukça ağırdır. Validebağ Korusu gayretlerimizle Üsküdar’a yakışır bir güzelliğe kavuşacaktır." dedi.

29 Mart seçimlerinde Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Mustafa Kara, hakkında farklı söylentiler çıkan Validebağ Korusu’nda bir basın açıklaması yaparak koruyla ilgili projelerini anlattı.

Beraberinde bir grup Üsküdarlı ve çocuklarla koruya gelen Mustafa Kara konuşmasında; “ Buradan tüm Üsküdar halkına, tarihi Validebağ Korusuna gönül verenlere sesleniyorum. Toplumumuzun temel taşı, değerli öğretmenlerimize ithaf edilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen Validebağ Korusu, 350 dönümlük arazisiyle Üsküdar’ımızın akciğeridir. Bu güzelim koru aynı zamanda Anıtlar Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilmiştir.  Biz Üsküdar Belediyesi olarak yıllarca bakımsız ve kötü görünümde olan koruyu güzelleştirmek, halkımızın hizmetine açmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bakım anlaşması yaptık.  Korunun bakımını ve güvenliğini sağlayarak istismarı önlemek, sadece birilerinin tekelinden çıkarmak hedefindeyiz. Bazı çevreler korunun bitişiğindeki tapulu arazide yürütülen inşaatı bahane ederek, Üsküdar Belediyesi’nin koruyu işgal edeceğini, doğallığının bozulacağını iddia etmektedir. Tapulu araziyle Belediyemizin hiçbir ilişiği olmadığı gibi Validebağ Korusu’nda Anıtlar Kurulu’nun onayı olmadan herhangi bir çalışma yapılamaz. Aksi takdirde iyi niyetle de olsa bu durumun cezası oldukça ağırdır. Validebağ Korusu gayretlerimizle Üsküdar’a yakışır bir güzelliğe kavuşacaktır. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin desteğiyle koruya 2 bin 300 ağaç dikeceğiz, yürüyüş yollarını güzelleştirerek, içindeki tarihi yapıların onarımını tamamlayacağız. Validebağ korusu, koru olarak kalacaktır. “ dedi.

Basın açıklamasının ardından Üsküdar halkıyla beraber koruda yürüyüş yapan Mustafa Kara, kamp yapan izcilerle de bir süre sohbet etti.


Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir