Duşta tasarruf ödüllendirildi

'Girişimcilik ve Yenilikçilik' adlı girişimcilik yarışmasında duş alırken yüzde 70 su tasarrufu sağlayan proje birinci oldu.

Duşta tasarruf ödüllendirildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da eğitim veren 50 kız meslek lisesi arasında düzenlenen 'Girişimcilik ve Yenilikçilik' adlı girişimcilik yarışmasında duş alırken yüzde 70 su tasarrufu sağlayan proje birinci oldu. Üsküdar İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve kendilerine 'Su Savaşçıları' ismini veren grup, 10 ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye'yi Bulgaristan'da yapılan finallerde temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, British Councill ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında kız meslek liseleri arasında düzenlenen yarışmaya Türkiye ilk kez katılıyor. Aralarında İngiltere, İsrail, Bulgaristan, Azerbaycan gibi 10 ülkenin bulunduğu 'Girişimcilik ve Yenilikçilik' yarışmasının Türkiye finali İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yapıldı. 50 okulun katıldığı yarışmada her okulu 5'er kişilik gruplar temsil etti.

Girişimcilik ve Yenilikçilik yarışmasında birinci olmayı başaran grubun öğrencilerinden Şeyma Sipahioğlu, hayatın kaynağının su olduğunu düşünerek projeyi ürettiklerini söyledi. 'Su Savaşçıları' adlı grubun diğer bir öğrencisi Hazal Topuz, projelerini şu şekilde anlattı: "Duş başlıklarının içine suyun parçacıklar halinde dağılmasını sağlayan filtre yerleştirdik. Aslında bu yöntem daha önce tarımda ve hayvancılıkta kullanılıyordu. Biz bu yöntemi evimizde en fazla su tükettiğimiz duş başlıklarında denemeye karar verdik ve yüzde 70'e varan su tasarrufu sağladık. Piyasada bulunan duş başlıkları dakikada 15 litre su akıtırken bizim kullandığımız yöntemle bu su miktarı dakikada 2 litreye kadar düşebiliyor." dedi.

Çevre konulu yarışmanın amacının gençlerin ekonomi ve iş hayatına ilgilerini artırmak olduğunu söyleyen British Councill Eğitim Proje Müdürü Emine Çakıroğlu, aynı zamanda öğrencilerin farklı bakış açıları ve rekabet güçlerini de geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Yarışma tasarlanırken üç amaç belirlendiğini anlatan Çakıroğlu "Meslekî ve teknik öğrenim gören öğrencilerin edindikleri teknik becerilerin yaratıcılık ve girişimcilikle desteklenmesi, gençlerin profesyonel girişimci ve yöneticilerle bir araya gelerek iş hayatıyla tanışmalarının sağlanması ve öğrenim müfredatları içerisine girişimcilik ve kişisel gelişim konularında eğitimler almalarını amaçladık." dedi. Yarışmada finale kalan 15 grubun da çok başarılı projeler ürettiklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğrenim Genel Müdürü Emine Kıraç, öğrencilerin üretecekleri projelerin ülkenin geleceği açısından umut verici olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Zaman - Muzaffer Salcıoğlu


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir