Üsküdar'a yeni ''Kardeş Şehir'' Libya'dan!..

Üsküdar Belediyesi ile Libya'nın Awlilah ilçeleri arasında Kardeşlik Anlaşması imzalandı.

Üsküdar'a yeni ''Kardeş Şehir'' Libya'dan!..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Awlilah Belediye Başkanı Muhammed Ali Er Dirji arasında, Libya Başkonsolosu Ali Sait Akın'ın da yer aldığı törenle imzalanan anlaşma; kültür, turizm, kentsel ve tarihi mirası koruma alanlarında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmayı amaçlıyor.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi ile Libya'nın Awlilah ilçeleri arasında Kardeşlik Anlaşması imzalandı.

Sürdürülebilir ve barışçıl bir kalkınma ve kültürler arası diyaloğun geliştirilmesi amacıyla yapılan anlaşma gereği;

- Taraflar, yerel yönetişim, kültür, turizm, tarihi ve kültürel mirasın korunması, kentsel planlama, peyzaj, bilgi teknolojisi, gençlik ve spor alanlarında karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişi için işbirliğinde bulunacaklar.

- Taraflar, trafik, katı atık yönetimi, su arıtımı, çevre koruma, toplu ulaşım geliştirme alanlarında karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişi için işbirliğinde bulunacaklar.

- Taraflar, Türk ve Libya görsel sanatlarını, edebiyatını, sahne sanatlarını, müziğini ve filmlerini karşılıklı olarak kent sakinlerine tanıtacak etkinliklerle, kültür ve sanat alanındaki işbirliğini güçlendirmeye çalışacaklar.

- Taraflar, Kentsel Planlama, tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda karşılıklı işbirliğinde bulunacak, ortak projeler geliştirmek için gayret gösterecekler.

- Taraflar, ticaret, yatırım, finans, kültür ve turizm alanında düzenlenecek fuarlar, sergiler ve festivaller vasıtasıyla birbirlerinin tanıtımı için çaba sarf edecekler.

- Her iki şehirdeki işbirliğini ve ticareti geliştirmek amacıyla yatırımcılara ve girişimcilere taraflar her türlü kolaylığı gösterecekler.

- Taraflar, birbirlerinin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla mevzuatları çerçevesinde karşılıklı uzman ve personel değişimini sağlamaya çalışacaklar.

- Taraflar birbirlerini uluslararası forumlarda destekleyecek ve tüm uluslararası platformlarda işbirliği yapmaya çaba sarf edecekler.

- Karşılıklı resmi ziyaret durumlarında, ev sahibi taraf, ziyarette bulunan delegelerin uluslararası seyahat masrafları hariç olmak üzere konaklama masraflarını ve şehir içi ulaşımını karşılayacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir