Onlar Artık Üsküdar'lı Değil

Üsküdar belediyesinin mahalleleri yeniden düzenlemesi ve 3 mahalleninde Ataşehir'e bağlanmasıyla bambaşka bir Üsküdar ortaya çıktı.

Onlar Artık Üsküdar'lı Değil
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Mahalle Sayısı 33 Oldu.
Üsküdar Belediye Meclisi’nin 7 Eylül 2007 tarihli oturumunda alınan 54 mahallenin birleştirilerek 36’ya düşürülmesi kararı ve 22 Mart 2008 Tarihli ve 26824 Sayılı Resmî Gazete yayınlanan bakanlar kurulu kararıyla Üsküdar'a bağlı 3 mahalleninde yeni kurulan Ataşehir ilçesine bağlanmasıyla,  Üsküdar'ın 54 olan mahalle sayısı 33 'e düştü.
 
 
Belediye İstedi, Meclis Onayladı.
Üsküdar Belediyesi bazı mahallelerin nüfuslarının çok az olması, birçok mahallenin ise birbirine çok yakın olması sebebiyle, bazı mahallelerin birleştirilmesini, bazılarının ise lağvedilerek 6 yeni mahalle oluşturulması yönünde karar aldı.  Üsküdar Belediye meclisi tarafındanda kabul edilen bu karar sonrası Üsküdar'ın 56 olan mahalle sayısı 36 'ya düştü.
 
İstanbul'da Yeni İlçeler Kuruldu.
Bakanlar kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda İstanbul'da 8 yeni ilçe kurularak, belde belediyeleri kaldırıldı. Yeni kurulan ilçelerden biri olan Ataşehir ise Üsküdar'a bağlı 3, Kadıköy'e bağlı 7, Ümraniye'ye bağlı 3 ve Samandıra'ya bağlı 1 mahallenin birleştirilmesiyle kuruldu.
 
Onlar Artık Üsküdar'lı Değil
Bu karar doğrultusunda Üsküdar’a bağlı Fetih mahallesi, Örnek mahallesi ve Esatpaşa mahallesi de Ataşehir’e bağlandı ve Üsküdar'dan koparıldı. Yıllarca bu mahallelerde Üsküdar'lı olarak yaşayan hemşehrilerimiz, Artık Üsküdar'lı Değiller.

Haber: Ali Süzen



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir