Anadolu Yakası'nın İlk Antika Pazarı Üsküdar'da Açıldı

Üsküdar Belediyesi, Anadolu Yakası'nın ilk ''Antika ve Ekolojik Pazarı''nı hizmete açtı.

Anadolu Yakası'nın İlk Antika Pazarı Üsküdar'da Açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, Anadolu Yakası'nın ilk ''Antika ve Ekolojik Pazarı''nı hizmete açtı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen antika meraklıları ise, eserler karşısında çok memnun olduklarını dile getirdi.

Anadolu Yakası'nın ilk ''Antika ve Ekolojik Pazarı'' Üsküdar'ın Antika Sokağı'nda açıldı. Üsküdar Belediyesi'nin katkıları ile Internatıonal Art Center (IAC) İstanbul tarafından hizmete sokulan Üsküdar Antikacılar Sokağı, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen antika severleri ağırladı.

İnanıyorum ki ilerleyen günlerde burası dolup taşacak
Plaklardan takılara, süs eşyalarından kıyafetlere, kurutulmuş kelebek ve böceklerden halılara ve organik meyve ve sebzeler sahiplerini beklerken, Üsküdar'ın tarih ve kültür şehri olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Üsküdar'ımızda eskilerden beri nefes alan, nefes veren insanlar var. Bugün yurt dışından katılımcılar var, diğer şehirlerden gelen vatandaşlarımız var ve İstanbul'un illerinden gelen insanlar var. Bugün bu pazarın açılışını yaptık. İnanıyorum ki ilerleyen günlerde burası dolup taşacak'' diye konuştu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi'nin katkıları ile Internatıonal Art Center (IAC) İstanbul tarafından hizmete sokulan Üsküdar Antikacılar Sokağı, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen antika severleri ağırladı.

ICA İstanbul Galeri Sahibi Hafize Uncuoğlu ise, ''Anadolu Yakası'nın ilk antika ve ekolojik pazarını Üsküdar'da açtık. Bunun için yaklaşık iki senedir Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile çalıştık. Bu pazarı açarken de biz birazda bu pazarın galeri yönünü ortaya koymaya çalıştık. Çalışmalarımız sonucunda tezgah açmak isteyen o kadar çok insan var ki inanın ona bile yetişemiyoruz. Bizim istediğimiz insanlar, dükkanlarından evlerinden biraz olsun dışarıya çıksın'' dedi.

Nostalji plaklarla pazardakilere tarihi bir yolculuk yaptıran Naci Keklik de, ''Bugünün konseptine uyarak 1970'li ve 1980'li yılların müziklerini çalıyorum. Bu tür plakları birçok yerlerden toplayıp getirdim. Mesela kabını başka bir yerden içini başka bir yerden topladım ve sonra da bunları bir araya getirdim. Tekrar gezmemek için de liste yaptım. Bu yüzden burada olmaktan çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

Antika ürünler satan bir pazarcı ise, ''Antika ürünlerimin yanında kelebek ve böcek koleksiyonları getirdim. Bu koleksiyonda birisi kendi çapında koleksiyon yapmış. İlginç bir koleksiyon olduğunu söylüyorlar. Bunlara talep fazla ama fiyatları biraz pahalı olduğundan ya eğitmenler ya da koleksiyon yapanlar alıyor'' dedi.

Antika Sokak'taki tezgahçılar, etkileşimi artırabilmek için antika meraklılarını her cumartesi Selami Ali Mahallesi Görümce Sokak'a çağırıyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir