Bulgurlu Semt Konağı ve Dostluk Parkı Hizmete Açıldı

Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde Üsküdar'da birçok yatırıma imza atan Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında da yatırımlara tüm hızıyla devam ediyor.

Bulgurlu Semt Konağı ve Dostluk Parkı Hizmete Açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde Üsküdar'da birçok yatırıma imza atan Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında da yatırımlara tüm hızıyla devam ediyor.

Üsküdar'da özellikle kadınlara yönelik eğitim çalışmaları ile sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla planlanan ve geçtiğimiz ay hizmete giren Validebağ Semt Konağı'nın ardından Bulgurlu Semt Konağı ile Dostluk Parkı da açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile Bulgurlu Semt Konağı'nın yapımında bağış yapan Sağlık ve Eğitim Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İlter Turan, Mütevelli Heyet Üyesi Kerim Erkan Dumanlı ile muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da birçok yatırıma imza atan Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında da yatırımlara tüm hızıyla devam ediyor. Bulgurlu Semt Konağı ile Dostluk Parkı açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, sahip olduğu 150 bin nüfus ile Türkiye'nin birçok ilinden fazla nüfusa sahip olan ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Bulgurlu'nun önemli bir tesise kavuştuğunun altını çizdi. Mustafa Kara konuşmasında şunları söyledi:

''Bulgurlu Semt Konağı'nın kullanılması hususunda pozitif ayrımcılık yaptık. Burayı ağırlıkla hanımlarımıza tahsis ettik. Hanımlarımız burada altın günleri düzenleyecek, çocuklarının doğum günlerini yapacaklar. Düğün ve kına gecelerini burada gerçekleştireceğiz. Kısacası Bulgurlu Semt Konağı, Bulgurluda oturan hanımlarımızın ikinci evleri olacak. Bulgurlu, tarihine yakışan bir mekâna kavuştu. Bu mekânın yapımında emeği geçen Sağlık ve Eğitim Vakfı'na teşekkürü bir borç biliyorum''

Konuşmalar sonrası Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Ceyda Aydede'ye, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler tarafından da Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İlter Turan'a birer teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket törenin ardından törene katılan protokol davetlileri tarafından açılışı yapılan Bulgurlu Semt Konağı ve Dostluk Parkı'nın kurdele kesimi yapıldı. Davetliler daha sonra Semt Konağı'nı gezerek bilgi aldılar.

700 m2'lik çok amaçlı salon, yemekhane, mescit ve 3 adet 90 m2'lik dersliklerden oluşan Bulgurlu Semt Konağı, eğitim, kültür, sosyal ve sanatsal faaliyetler dışında kadınlara yönelik alternatif bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.

Kişi başına düşen yeşil alan konusunda dünya standartlarına ulaşan Üsküdar Belediyesi, yeşil alan konusunda atılımlarını sürdürüyor. Bu anlamda Bulgurluya yeni bir çehre kazandıracak olan Dostluk Parkı da Bulgurlu Semt Konağı ile birlikte açılıyor. 5 bin 129 metrekare büyüklüğündeki Dostluk Parkı'nda; bünyesinde kale oyun grubu, tahterevalli, tırmanma sistemi olan çocuk oyun alanları ile fitness spor alanı ve havuz bulunuyor. 2 bin 908 metrekare yeşil alana sahip parkta ıhlamur, akçaağaç, melez servi ve hurma ağaçları yer alıyor. Parkta ayrıca 1.779 metrekarelik alanda gezi ve dinlenme alanı da yer alıyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir