Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı

Üsküdar Belediyesi, 12 bin 500 metrekarelik alana kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıyacak Çengelköy Su Sporları Merkezi"nin temelini attı.

Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ilçe genelinde spor tesislerine duyulan ihtiyaç nedeniyle geçtiğimiz yıldan bu yana birçok projeyi hayata geçirme yönünde önemli adımlar atıyor. Üsküdar'da bir yandan her mahalleye bir kültür ve yaşam merkezi açmak için çalışmalar yürütülürken diğer yandan da mahallelilerin istekleri doğrultusunda çeşitli spor kompleksleri inşa edilmeye başlandı.

Çengelköy'de, Su Sporu Merkezi Yükseliyor
Bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri de Çengelköy'de gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başlanılan ve Boğaz'da yapılacak en büyük su sporları merkezlerinden biri niteliği taşıyan Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti MKYK Üyesi Hakkı Şanlı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, hem yerelde hem de genelde halka hizmet etmek için çalışanların gecesi ve gündüzünü birbirlerine kattıklarını söyledi. Boyraz, ''Bu hizmete yönelik olarak Belediye Başkanımız Mustafa Kara, gerçekten çok kaliteli eserleri Üsküdar'a kazandırıyor. Böylesine kaliteli eserlerin artarak devam etmesi Üsküdarlılar için çok büyük önem taşıyor'' diye konuştu. Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan yaptığı konuşmada, ''Şehirler altyapı ve tesisleriyle şehir olur. Üsküdar'a değer katan yatırımlar için kamu kurumları olarak elbirliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Üsküdarlılara hizmettir'' dedi.

GELECEK KUŞAKLARA KALICI ESER BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, tarihi bir ilçe olan Üsküdar'da kamuya ait boş arsa bulunmaması ve kamulaştırma bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle arsa geliştirmeye büyük önem verdiklerini, bu anlamda adeta dağları delerek Üsküdarlıya hizmet binaları ve tesisler kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Kara, Çengelköy Su Sporları Merkezinin yaklaşık 200 bin nüfusun yaşadığı bu bölgeye önemli bir değer katacağını, vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti. Mustafa Kara konuşmasında ''Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin kaba inşaatının yüzde 20'sini tamamladık. Temel atma törenindeki amacımız ise bir farkındalık oluşturmak. Bu yılsonunda tesisimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Umarız açılışı da Başbakanımız ile birlikte yaparız. Yatırımlarımızı yaparken seçimlere yönelik değil değil gelecek kuşaklara kalıcı eserler bırakmak için çalışıyoruz'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi ilçe genelinde spor tesislerine duyulan ihtiyaç nedeniyle geçtiğimiz yıldan bu yana birçok projeyi hayata geçirme yönünde önemli adımlar atıyor.

Törende son konuşmayı yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ise ''Buraya da tesis yapılabilir mi denilen yerlere Belediye Başkanımız olağanüstü çalışmalar gerçekleştirerek güzel tesisler yapıyor. İnşallah 2013'te de birçok tesisin açılışını da birlikte yapacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından misafirler hep birlikte sahneye çıkarak beton makinesinin butonuna hep birlikte bastılar.

ÇENGELKÖY SU SPORLARI MERKEZİ
İçinde 2 tane 15x25 boyutlarında yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, 2 tane 300 m2 spor alanı bulunan Boğaz'ın ilk Su Sporları Merkezi'nin temeli 22 Mart Cuma günü saat 14.30'da atılacak. Tesis bünyesinde, büyüklükleri 100 ila 300 m2 arasında değişen 6 spor salonu, 1000 m2 büyüklüğünde çok amaçlı salon ve fitness merkezi, 2 watsu havuzu, 2 tane sığ havuz, kadın ve erkekler için mini SPA, 250 m2 çok amaçlı salon fuayesi, yönetim birimleri ve toplantı odası, soyunma odaları ve 160 araçlık otopark yer alan Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Toplam 12.500 m2 büyüklüğündeki merkezin 22 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir