Çamlıca Cami Projesinde birinci çıkmadı

Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı.

Çamlıca Cami Projesinde birinci çıkmadı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı. Toplam 62 projenin katıldığı yarışmada birinci çıkmazken, ikinciliği iki kişi paylaştı. Yarışmanın ikincileri, toplam 225 bin lira para ödülü kazandı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yapılacak caminin, dereceye giren 9 proje arasından seçileceğini söyledi.

Çamlıca'ya yapılacak camiyi belirlemek amacıyla yapılan yarışmada birinci çıkmadı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yapılacak caminin, dereceye giren 9 proje arasından seçileceğini söyledi.

Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı. Toplam 62 projenin katıldığı yarışmada birinci çıkmazken, ikinciliği iki kişi paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın duyurduğu yarışma sonuçlarına göre, yarışmada birinciliğe layık proje bulunmazken, 2 ikinci, 2 üçüncü, 5 tane de mansiyona değer proje yer aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, caminin yapılacağı alanda konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kara, 62 projenin içerisinden zamanın kısalığı veya ilgiden dolayı birinciliğe değer bir proje bulunamadığını belirterek, ''Fakat 2 tane ikinci, 2 tane üçüncü ve 5 tane de mansiyon proje var. Artık bundan sonra söz derneğimizin. Toplam 9 projenin içerisinden karar verecek. Ardından karar verilen projenin hafriyatları ve inşallah 2013'ün Haziran veya Temmuz ayından itibaren de betonarmesini burada görmeye başlayacağız. Üsküdar'ımız için en heyecanlı kısmı antenlerden kurtulmuş olacağız. Başbakanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde adeta Çamlıca'nın bir kısmını halka açmıştı. Şimdi tamamı halka açılmış olacak'' dedi.

Dereceye giren camiler hakkında bilgiler veren Kara, hem klasik, hem de modern tarzda cami projelerinin dereceye girdiğini ifade etti. 15 bin metre karelik bir alan üzerine yapılacak caminin, bahçesiyle birlikte 30 bin kişiye hizmet vereceğini belirten Kara, ''Fakat buranın büyüklüğünü düşündüğünüzde cami işin yüzde 6'sı. Yüzde 94'ü bir çok yaşam alanlarının oluştuğu, insanların gelip oturduğu, piknik yapabildiği, İstanbul'u bütün güzellikleriyle görebildiği bir mekan olacak. Bu anlamda belki de Anadolu Yakası'nın en üst çekim noktası olacak'' şeklinde konuştu.

Yapımına başlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun hemen bu projenin yanından geçtiğini sözlerine ekleyen Kara, ''Beraberinde Küçük Çamlıca ile Büyük Çamlıca arasında bir teleferik projesi var. Böylelikle ulaşım probleminin olmadığı, hem yerli hem yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği otobüslerle gelinip gidilen bir yer. Marmaray'ın açılması ve bahsettiğimiz metro çalışmalarının tamamlanmasıyla da buraya ulaşım da sorunsuz olacak'' dedi.

Ocak ayı başında ilk kepçeyi vurmayı planladıklarını belirten Kara, ''Daha sonra 5-6 ay kadar hafriyat beraberinde de inşallah 7.-8. aylarda da temelleri atılmış olacak'' şeklinde konuştu.


Türkiye Gazetesi


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir