Üsküdar'da olaylı yıkım

Üsküdar'da 3 katlı binanın çatı katının yıkımı sırasında olaylar çıktı.

Üsküdar'da olaylı yıkım
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Küçüksu Mahallesi Yıldız Sokak'taki 3 katlı binanın çatı katı kaçak olduğu gerekçesiyle bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yıkılmak istendi. Ancak olay yerine gelen zabıta ekipleri ummadıkları bir direnişle karşılaştı. Yıkımı engellemek isteyen ev sahipleri önce sokağın girişine barikat kurup, ateş yaktı. Daha sonra ise binanın çatısına çıkan ev sahibi ve akrabaları aşağıda yanan ateşin üzerine polis ve zabıta ekiplerine rağmen benzin döktü. 

Ev sahibinin yanan ateşin üzerine benzin dökmesi üzerine alevler metrelerce yükselirken, ev sahibi aşağıda bulunan görevlilere ve basın mensuplarına tahta ve tuğla fırlattı. Çıkan olaylar sırasında bir kişi polis tarafından yaka paça gözaltına alınarak, polis otosuna bindirildi.



Olay yerinde hazır bekletilen çevik kuvvet ekipleri atılan tuğla parçalarına rağmen binanın giriş kapısına kadar geldi. Çevik kuvvet ekipleri tekmeyle demir kapıyı açarak, binadan içeri girdi. Çatı katına çıkan çevik kuvvet ekipleri burada da kilitli kapıyı açmaya çalıştı ancak çatı katındaki ev sahibi ve akrabaları kapı aralığından koridora doğru benzin döktü. Olası bir faciaya ve yangın ihtimaline karşı çevik kuvvet ekipleri olaya müdahale etmezsen, uzun süreli gergin bir bekleyiş başladı.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangını söndürürken, olay yerindeki emniyet amirlerinin ve ev sahiplerinin yakınlarının araya girmesi ile çatı katının yıkılması konusunda anlaşmaya varıldı. Olayda ev sahibi ilk önce içeriye kimsenin girmesini istemeyerek, kaçak olan katı kendisi yıkmaya başladı. Ardından yıkım ekibinde görevli birkaç kişi daha binadan içeri alınarak yıkım hızlandırıldı. 

Öte yandan aynı sokakta bulunan bir vatandaşta yukarıdan polis ve zabıta ekiplerinin üzerine benzin döken ev sahibine tepki gösterdi.

Gergin anların yaşandığı yıkım sırasında polis ekipleri ortamın daha da gerilmemesi için sorumlular hakkında yasal işlemin daha sonra başlatılacağını bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir