Üsküdar'da eğlence dolu 23 Nisan!..

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutlayacağımız bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı Üsküdar'ın çeşitli yerlerinde ve kültür merkezinde sportif, kültürel ve sosyal birçok önemli etkinliklerle kutlanacak.

Üsküdar'da eğlence dolu 23 Nisan!..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutlayacağımız bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarımıza coşkulu ve unutulmayacak bir şenlik yaşatmak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Üsküdar Belediyesi, 20-29 Nisan tarihleri arasında Üsküdar'ın çeşitli yerlerinde ve kültür merkezinde sportif, kültürel ve sosyal birçok önemli etkinliklere imza atacak.

Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Üsküdar Spor Oyunları'na 8 branştan toplam 3 bin 150 sporcu katılacak. Atletizm, hentbol, güreş, bilek güreşi, judo, taekwon-do, karate ve Özel Sporcular Atletizm branşlarında yapılacak olan yarışmalar Burhan Felek Atletizm Sahası ve Kubbe Salon, Burhan Felek 50. Yıl Kapalı Spor Salonu ve Bağlarbaşı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl özel bir program geliştirildi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kendi kültürlerini tanıma ve gelecek nesillere taşımaları amacıyla Geleneksel Çocuk Oyunlarını Canlandırma ve Yaşatma Projesi hayata geçiriliyor. Bu amaçla 20-29 Nisan tarihleri arasında Altunizade Kültür Merkezi, Burhaniye Münevver Ayaşlı Kültür ve Sanat Merkezi, Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi ve Çengelköy Ahmet Yüksel Özemre Kültür Merkezi'nde çocuk tiyatroları ve müzikli çocuk oyunları ile Validebağ Korusu'nda geleneksel çocuk oyunları düzenlenecek.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutlayacağımız bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı Üsküdar'ın çeşitli yerlerinde ve kültür merkezinde sportif, kültürel ve sosyal birçok önemli etkinliklerle kutlanacak.

Validebağ Korusu şölen alanına dönüşecek

Özellikle Validebağ Korusu'ndaki etkinliklerde yumurta taşımadan birdirbire, çelik çomaktan seksek oyununa, kör ebeden beştaş'a kadar 15 çocuk oyunu etkinliklere katılan çocuklara tanıtılacak ve oynamaları sağlanacak. Ulusal ve uluslararası anlayışın temel prensiplerinden olan bir milletin kendi kültür değerlerini tanıma, yaşama, yaşatma, yeni nesillere aktarma hakkı ve sorumluluğu bilinciyle unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarımızı tanıtma etkinliği kapsamında çıkarılacak olan ''Pabucu Yarım, Gel Beraber Oynayalım'' isimli çocuk oyun kitabı da etkinliklerde çocuklarımıza hediye edilecek. Validebağ etkinlikleri kapsamında ayrıca çocuklara 1.000 adet uçurtma ve topaç da dağıtılacak. Dağıtılacak olan uçurtma ve topaçlarla Validebağ Korusu tam bir şölen alanına dönüşecek.

Şölen alanında şişme oyun grupları, sahne etkinlikleri, okul gösteri grupları, müzikli palyaço Show, Maskot rock ve bando grupları, çocuk mehter takımı, sihirbaz, jonglör, pandomim, kukla gösterileri, Karagöz-Hacivat, balon Show ve oyun atölyeleri yer alacak. Çocuklara pamuk şeker, popcorn, macun ve limonataların ücretsiz olarak dağıtılacağı etkinlikler süresince ayrıca ÜFTUD ekipleri çeşitli gösteriler düzenleyecek.

Tahta arabalarla nostalji: Rally Üsküdar

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilki düzenlenen ve tahta arabalarla gerçekleştirilen Rally Üsküdar, gördüğü yoğun ilgi sonrası bu yıl da devam edecek.  Üsküdar'da hizmet veren 14 Bilgievi ile Çocuk Eğitim Merkezi'nde eğitim alan ve 10-14 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan 14 kişilik çocuk grubu, boğazın eşsiz manzarası eşliğinde Salacak'ta bir nostaljiyi yaşatmak adına tahta arabalarla 500 metrelik bir parkurda birbirleriyle yarışırken doyasıya eğlencenin tadını yaşayacaklar. Eğlenceli yarışma sonrası yarışmada dereceye giren çocuklar, tahtadan birer kupa ve yine tahtadan birer madalya ile farklı modellerde bisiklet hediye edilecek. Ayrıca tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir