Trafik cezasından kurtaran cihazlar!

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle trafikte seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma yasağı 'şartlı' olarak kaldırıldı.

Trafik cezasından kurtaran cihazlar!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle trafikte seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma yasağı 'şartlı' olarak kaldırıldı. Buna göre sürücüler, seyir sırasında cep telefonunu ile handsfree, kablo ve bluetooth kulaklıklar ile açık hoparlör aracılığıyla konuşabilecek.

Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren, sürücülere sağlanan avantajın önemine işaret ederek, ''Bu yöntemlerle hem araç kullanılabilir hem telefonla konuşulabilir. Ancak yine de ciddi ya da önemli bir konuyu konuşmak gerekiyorsa, arabanın durdurulması daha güvenli olacaktır. Sürücünün dikkati dağılabilir. İstenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir'' dedi. Resmi Gazete'de 21 Mart'ta yayımlanan yönetmelik değişikliği konusunda bilgi veren Özeren, otomobillerde ''el değmeden'' 4 şekilde cep telefonuyla konuşulabileceğini söyledi:

  • BLUETOOTH : Bazı cep telefonlarında bluetooth özelliği ve kulaklar bulunuyor. Sürücü, cep telefonunu yanında bir yere koyarak, görüşme yapabilir.
  • KABLO : Telefonlarda kablolu kulaklıklar var. Sürücü, kablolu kulaklıkla da trafikte cezaya maruz kalmadan cep telefonu ile görüşebilir. Bu yöntem sağlık açısından da uygun.
  • ARAÇTA BLUETOOTH : Araçlarda radyoya bağlı bluetooth özelliği yer alabilir. Bu ''handsfree'' (eller boş) anlamına da geliyor. Bu özellik sayesinde sürücü, cep telefonuyla görüşmesini arabanın hoparlörü üzerinden gerçekleştirebilir.
  • CEP HOPARLÖRÜ : Bir diğer yöntem de cep telefonunun hoparlörünü açmak. Sürücü, hoparlörü açarak sesi dışarı verir ve bu yolla el değmeden telefonu kullanabilir.

Haber Türk


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir