Avrupa Konseyi'nden Üsküdar'a Roman ziyareti

Avrupa Birliği Konseyi bünyesinde oluşturulan ve 47 üye ülkeden temsilcinin bulunduğu ''Avrupa Konseyi Roman Konularında Uzmanlar Komitesi'', Üsküdar'da incelemelerde bulundu.

Avrupa Konseyi'nden Üsküdar'a Roman ziyareti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
​Avrupa Birliği Konseyi bünyesinde oluşturulan ve 47 üye ülkeden temsilcinin bulunduğu ''Avrupa Konseyi Roman Konularında Uzmanlar Komitesi'', Üsküdar'da incelemelerde bulundu. Üye ülkelerin Romanlara yönelik politikaları konusunda tecrübe paylaşımı yapmak ve üç senelik bir süre zarfında Avrupa geneli için rehber ilkeler oluşturmak amacıyla çalışan Konsey, Üsküdar Belediyesi'nin sokaklarda çalışan Roman çocuklarına yönelik geçen yıl hizmete aldığı ''Çocuk Eğitim Merkezi''nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak Roman vatandaşların yaşadığı Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Heyet başkanlığını yürüten ve aynı zamanda Makedonya Çalışma Bakan Yardımcısı Mabera Kamberi'nin yaptığı, aralarında Almanya, Lüksemburg, Hollanda, İsveç ve İspanya gibi ülkelerin temsilcilerinin de yer aldığı heyet, daha sonra Roman vatandaşların yaşadığı Selami Ali Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada Roman vatandaşlar tarafından davul zurna ile karşılanan heyet üyeleri, evleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Heyet, Üsküdar Belediyesi tarafından Roman çocukları için yapılan futbol sahasını da gezdiler.

Avrupa Konseyi Roman Konularında Uzmanlar Komitesi Başkanı Mabera Kamberi, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada Roman vatandaşların genel durumları itibariyle gayet iyi bulduklarını ve hazırlayacakları raporda bu durumu belirteceklerini, başta çocuklar olmak üzere Roman vatandaşlara yönelik yapılan yatırımları da değerlendiren Kamberi, Üsküdar Belediyesi'nin Avrupa Birliği kriterlerine uygun olarak çalışmalar yürüttüğünü görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.


Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise böylesine önemli bir heyetin ziyaretinden son derece mutluluk duyduklarını, kendilerine Roman vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını, yapılan yatırımların artarak devam etmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti. Başkan Kara sokaklarda çalışan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar nedeniyle Roman Uzmanlar Komitesi'nden teşekkür aldıklarını söyledi.

Üye ülkelerde Roman konularında çeşitli kamu kurumlarında çalışan temsilcilerin yer aldığı komisyon, aynı zamanda Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Af Örgütü gibi organizasyonlarda komisyon üyeleri olarak görev yapıyor.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir