Kuleli Askeri Lisesi göz kamaştırıyor

İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İstanbul İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesi'ni de aydınlattı.

Kuleli Askeri Lisesi göz kamaştırıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesi'ni aydınlattı
Daha önce İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İstanbul İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesi'ni de aydınlattı.

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul'un tarihi eserlerini ışıklandırmaya devam ediyor. Daha önce İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İstanbul İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesi'ni de aydınlattı.

Tarihi binanın dokusuna uygun dış cephe dekoratifli aydınlatma projesi, mimar, mühendis ve restoratörler tarafından hayata geçirildi. 1828'de Süvari Kışlası olarak inşa edilen Kuleli Askeri Lisesi, görkemli görüntüsünü bu sayede geceye de taşıdı.

Işıklandırma, tarihi binanın dominant özelliği vurgulanacak şekilde gerçekleştirildi. İstanbul Boğazı'nda Çengelköy ve Vaniköy arasında bulunan Kuleli Askeri Lisesi artık geceleri de İstanbul'un pek çok noktasından izlenilebilecek.

13 milyon TL'ye yenilendi
Osmanlı döneminde Mekteb-i Şahane olarak anılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 15 ay önce başlayan yenileme çalışmaları tamamlandı. Yenileme çalışmalarında; bina depreme karşı güçlendirildi, dış cephesi yenilendi. Tarihi bina yeni aydınlatma sistemiyle Boğaz kıyısında adeta bir inci kolye haline geldi.

Kuleli Askeri Lisesi'nin meşhur iki kulesi 1968'de yapıldı. Lise, kuleler yapılmadan önce de bu adla anılıyordu. Çünkü ismini bulunduğu Kuleli Mahallesi'nden alıyordu. Osmanlı döneminde mahallede tahta kuleler vardı. Restorasyon çalışmaları 13 milyon liraya mal oldu.


Hüriyet



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir