Üsküdar'da Fasl-ı Ramazan başlıyor

Üsküdar Belediyesi, bu yıl da iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada veriyor...

Üsküdar'da Fasl-ı Ramazan başlıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Hayal Şehir Üsküdar'da ''Fasl-ı Ramazan''
Türkiye'de ''Ramazan Çadırı'' geleneğini ilk olarak başlatan Üsküdar Belediyesi, Ramazan etkinliklerini, Osmanlı'dan günümüze Üsküdar'da yaşanan Ramazan gelenekleri ışığında zengin kültür ve medeniyet birikiminden ilhamla gerçekleştiriyor.

Üsküdar Belediyesi, bu yıl da iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada verirken, her gün toplam 25 bin kişi çorba, Üsküdar'ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menüden faydalanacak.

Boğaz Manzaralı İftar
Artık gelenekselleştiği üzere Üsküdar vapur iskelesinin yanında bulunan dubada her gün vatandaşlar boğaz manzarası eşliğinde yemek yiyebilecekler. Üsküdar iskelesinin yanındaki dubada her gün 5.000 kişi iftar sofrasından faydalanacak. Bu yıl ayrıca Üsküdar genelindeki 33 mahallede oluşturulacak Ramazan sofralarından mahalle sakinleri hep birlikte gelenekleri canlandırarak yemek yiyecekler.

Üsküdar genelindeki 33 mahalle sakinlerini Ramazan ayı süresince dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla bir araya getiren mahalle iftarları, her gün binlerce mahalle sakinini aynı sofra etrafında buluşturacak. Mahalle sakinleri, iftar öncesi sokakta geleneksel Türk müzikleri eşliğinde geçmişe yolculuk yaparken ezanın okunması ile birlikte Türk ve İslam geleneklerine uygun olarak aynı kaptan servis yapılan yemekleri yiyerek oruçlarını açacak, gecenin geç saatlerine kadar koyu sohbetler yapacaklar.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi dolup taşacak
Üsküdar Belediyesi'nin son 2 yıldır Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ve çocuk programları ağırlıklı Ramazan etkinlikleri bu yıl da büyük ilgi toplayacak.

Geçtiğimiz yıl hafta içi günlük olarak ortalama olarak hafta içi 2 bin, hafta sonları da 6 bin kişiyi çeken ve ''Çocukça Ramazan'' konseptiyle gerçekleştirilen etkinliklerde, 2011 yılında bu sayıların kayda değer şekilde artacağı öngörülüyor.

Ağustos ayında başlayacak olan ve büyük bir kitap fuarının da kurulacağı etkinliklerde; Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu başta olmak üzere Geleneksel Türk Tiyatrosu (Karagöz, Ortaoyunu, Meddah), çocuk etkinlikleri (Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, Jonglör, İllüzyonist, müzikal kuklalar, Pandomim ve Cambaz), konserler (Tasavvuf, Halk Müziği, Sanat Müziği), sohbetler, tiyatro, sinema gösterimleri, folklorik gösteriler (Sıra Gecesi, yöresel halk oyunları), Kadir Gecesi özel programı ve Üsküdar tarihinin canlandırıldığı faaliyetler sergilenecek.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde bu yıl aralarında İlber Ortaylı, Mustafa Armağan, Erhan Afyoncu, İsmet Özel, Sibel Eraslan, Kahraman Tazeoğlu, Nihat Hatipoğlu, Bedirhan Gökçe, Eşref Ziya Terzi, Yavuz Bahadıroğlu, Ali Bulaç, Yusuf Özkan Özburun, Uğur Aslan, Yaşar Alptekin gibi çok sayıda önemli isim gerek konserleriyle gerekse sohbetleriyle Üsküdarlılara çok renkli bir Ramazan yaşatacaklar.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir