Üsküdar, Mor Salkımlarla şenlendi

Üsküdar Belediyesi'nin, Üsküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlediği Mor Salkım Şenliği'nin altıncısı, yapımı yeni tamamlanan ve hizmete açılan Yavuztürk Parkı'nda gerçekleştirildi.

Üsküdar, Mor Salkımlarla şenlendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi'nin, Üsküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlediği Mor Salkım Şenliği'nin altıncısı, yapımı yeni tamamlanan ve hizmete açılan Yavuztürk Parkı'nda gerçekleştirildi.

6. Mor Salkım Şenliği ve Yavuztürk Parkı'nın açılışı törenine, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Milletvekili adayları Erol Kaya ve Meltem Günler, Star Gazetesi Köşe Yazarı Hüseyin Emiroğlu, Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Şenlikte, Yavuztürk Parkı'na Mor Salkım fidanları dikilirken halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi, oyun gruplarında çocuklar oyunlar oynadı.

Mor Salkım Şenliği ve Yavuztürk Parkı'nın açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Mor Salkım'ın Üsküdar ile bütünleştiğini ifade ederken, bu eşsiz çiçeğin ilkbahardan yaza geçişin habercisi olduğunu, İstanbul'da en güzel baharın da Üsküdar'da yaşandığını söyledi. Mor Salkım'ın Üsküdar ile özdeşleştiğini belirten Mustafa Kara, kavi, sağlam, güçlü, dayanıklı, vefakâr ve cefakâr olan bu sarmaşığın Anadolu ve Üsküdar'ın özelliklerini taşıdığını ifade etti.


Mustafa Kara ayrıca çağdaş kentleşme adına Yavuztürk Parkı'nı yeniden düzenlediklerini ifade ederken, yeni dönemde Üsküdar'ın 21. Yüzyılın realitesine uygun parkların hizmete gireceğini ifade etti. Mustafa Kara, oyun aletleri, top sahası ve yeşil alanları bulunan Yavuztürk Parkı'nı başta çocuklar olmak üzere tüm Yavuztürk sakinlerine armağan ve emanet ettiklerinin altını çizdi.

Mustafa Kara'nın konuşması sonrası söz alan AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayları Erol Kaya ve Meltem Günler ise Mor Salkım Şenlikleri ile Yavuztürk Parkı'nın açılışı ile yapılan hizmetler hakkında açıklamalarda bulundular. Milletvekili adaylarının konuşmaları sonrası söz alan Star Gazetesi Köşe Yazarı Hüseyin Emiroğlu ise Mor Salkım'ın tarihi ve önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalar sonrası açılışa katılan davetliler hep birlikte Yavuztürk Parkı'na Mor Salkımlar diktiler. Davetliler daha sonra Üsküdar Belediyesi tarafından dağıtılan ve adeta markalaşan meşhur etli pilavdan yiyip ayran içtiler.

Toplam 3 bin 160 m2 büyüklüğündeki parkın 2 bin 240 m2'sini yeşil alan, 155 m2'sini oyun grubu ve fitness alanı, 210 m2'sini spor sahası ve 530 m2'sini de yürüyüş ve koşu alanlarından oluşan sert zemin oluşturuyor. Parkta ayrıca 200 m2'lik alanda grafitiler yapıldı.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir