Çanakkale ruhu Üsküdar'da canlandı

Üsküdar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Üsküdar'da biri iskele meydanında, biri belediye binası önünde ve 2 de gezici olmak üzere 4 ayrı noktada fotoğraf ve resim sergisi açtı.

Çanakkale ruhu Üsküdar'da canlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Üsküdar'da biri iskele meydanında, biri belediye binası önünde ve 2 de gezici olmak üzere 4 ayrı noktada fotoğraf ve resim sergisi açtı.

Belediye binası önündeki alanda oluşturulan Çanakkale Zaferi Meydanı'nda Çanakkale ruhunu görseliyle yaşatmak amacıyla 120 fotoğraf ve resimden oluşan Çanakkale Savaşı sergisi dışında savaş dönemini canlandıran askerler ve hemşireler, Sahra hastanesi ile cepheyi canlandırmak amacıyla hazırlanan kum torbaları ve siperler ziyaretçilerin büyük ilgisini uyandırıyor. Etkinlik alanında vatandaşlara ayrıca askerler ve hemşireler tarafından cephede yenilen kuru ekmek ile arpa ve buğday parçalarından yapılan lapa çorbaları öğle saatlerinde ikram ediliyor. Meydanda ayrıca Çanakkale Şehitleri için bir de hatıra defteri açıldı. Hatıra defterine vatandaşlar tarafından Çanakkale Savaşı'na ve kahramanlarımıza ilişkin duygu ve düşünceler yazılıyor.


Mehteran eşliğinde Çanakkale
Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Üsküdar Belediye Başkanlığı binası önünde Osmanlı Mehter Marşlarından oluşan mini bir konser verdi. Başta kahramanlık konulu marşlar olmak üzere çok sayıda marş seslendiren Mehteran takımının gösterisi Üsküdarlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle Çanakkale Savaşı'nı canlandıran asker ve hemşirelerin Osmanlı kıyafetleri giymiş Mehteran takımıyla yan yana gelmesi nostaljik bir enstantane oluşturdu.

Çanakkale nostaljisinin yaşandığı etkinlikler 18 Mart Cuma akşamına kadar devam edecek.​


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir