Kırkbir kere Maşallah..!

Üsküdar Belediyesi TOGEM'den Milli Eğitime büyük destek. 41 okul öncesi eğitim birimi Milli eğitime kazandırıldı.

Kırkbir kere Maşallah..!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
TOGEM, ''Bu ülkenin bir kalbi var...''
2010-2011 Eğitim öğretim yılına 41 Okul Öncesi Eğitim Birimi ve 1 Spor Kompleksi kazandıran hayırseverlere plaket takdim töreni, 12 Şubat Cumartesi günü TOGEM'in kurucusu Sayın Emine Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Emine Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, TOGEM'in kalıcı anaokullarını açtığı birçok ilin vali ve belediye başkanları, sinema, sanat ve spor camiasının ileri gelenlerinden çok sayıda ünlü ile üst düzey protokol davetlileri katıldı.


Programda Emine Erdoğan, aralarında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın ile ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu bazı hayırseverlere plaket takdim etti. Organizasyona ayrıca Kızım Nerede dizisinden tanıdığımız Ece Uslu ve Kamil Güler ile Yahşi Cazibe dizisinin sempatik oyuncuları Gökçe Özyol ve Hande Katipoğlu gibi bazı ünlü sanatçılar da renk kattı.

Anlamlı etkinlikte TOGEM'in kurucusu Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran sırasıyla TOGEM'in çalışmaları ve Milli Eğitime sağladığı katkılar ile ilgili birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM'i tanıtan sunum Tayfun Talipoğlu'nun ''Çoktular, çocuktular'' şiiri eşliğinde gerçekleştirildi. Daha sonra Mardin'den gelen Şevda Yaren Kaya isimli çocuk Bedirhan Gökçe'nin ''Ben sokak çocuğuyum'' adlı şiirini okudu. Daha sonra geçtiğimiz yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerinde açılan kalıcı anaokullarına katkıda bulunan hayırseverlerin duygu ve düşünceleri video sunum eşliğinde verildi. TOGEM'in sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan anlamlı program Emine Erdoğan başta olmak üzere protokol davetlilerinin Milli Eğitime sağladığı desteklerden dolayı hayırseverler ile Kardeş Okul projesine destek veren Bilfen Okulları, Avrupa Koleji, Doğa Koleji ve Büyük Çamlıca Koleji'nin yönetim kurulu başkan ve üyelerine takdim ettikleri plaket töreni ile son buldu.

Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2005 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek, toplumsal dayanışma ve gelişmeyi artırmak, sosyal güvenlikten yoksun, muhtaç ve düşkünlere maddi ve manevi destek sağlamak ve eğitim almakta güçlük çeken çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Yardım etmek isteyen ile yardıma ihtiyacı olanları bir araya getiren TOGEM, çalışmalarında önceliğini bulunduğu bölgede anaokulu olmadığı için okul öncesi eğitime devam edemeyen çocukların eğitimine verirken, Gezici Anaokulu Projesini yürürlüğe soktu. Sadece okul öncesi eğitimi değil, dar gelirli ailelerin yüklerini azaltarak ilköğretim ve lise çağındaki çocuklara da karşılıksız burs veren TOGEM, gerek Üsküdar Belediyesi'nin gerekse hayırseverlerin katkılarıyla 2005 ile 2011 yılları arasında bine yakın öğrenciye okul öncesi eğitim sağlarken 62 okul öncesi eğitim birimi, 12 gezici anaokulu, 1 spor kompleksi ve 1 Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni milli eğitimin hizmetine sundu. TOGEM, 2011 sonu itibariyle 100 dersliği Milli Eğitim bünyesine katmayı hedefliyor. Üsküdarlı hayırseverlerin kullanmadıkları eşya ve giysileri titiz bir çalışma sonrası yenileyerek ihtiyaç sahiplerine hediye eden TOGEM, evlilik hazırlığı yapan yoksul gençlerimizin evlerini, sponsor firmalarla birlikte kurarak gerektiğinde gelinlik de dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir merkez haline geldi. TOGEM ayrıca açmış olduğu Eğitilmiş Yardımcı Kadın kursları ile evlere yardımcı olarak giden hanımlara; ev temizliği, eşya bakımı, ilk yardım ve iletişim konusunda eğitim de verdi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir