'Muhteşem rezalet' Üsküdar'da protesto edildi

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini protesto etti.

'Muhteşem rezalet' Üsküdar'da protesto edildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları, Üsküdar meydanında kamuoyunda büyük tepki uyandıran ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini bir basın açıklaması ile protesto etti. RTÜK'e verilmek üzere binden fazla şikâyet dilekçesi toplanan eylemde konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Nizamettin Özcan, televizyon yayınlarının ve dizilerin toplumun ahlakı üzerinde olumsuz etkiye yol açtığını söyledi. Daha sonra ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çakmak, ''uğruna tarihimiz karalanıyor. Ecdadımızı şehvet düşkünü gösterip, harem odalarına sıkıştıran zihniyet neyi amaçlamakta, kime hizmet etmektedir? Bizim şanlı tarihimizin bu dizide anlatılanlarla yakından uzaktan alakası yoktur'' dedi.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini protesto etti.

Dizinin tarihi gerçekleri ''çarpıttığını'' söyleyen Çakmak, ''Kanuni Sultan Süleyman'ı konu alan dizi, Osmanlı tarihiyle alakası olmayan, baştan sona uydurma olaylarla ve ilmi dayanağı olmayan, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan, hayal mahsulü kurgusal, fantastik öykülerle seyircinin karşısına çıkıyor. Bu dizideki üzerine giydirilen imajla, cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve onun şahsında tüm Osmanlı padişahları, devlet adamları, toplum nezdinde itibarsızlaştırılmakta, şanlı tarihimiz aşağılanmakta ve toplumumuz geçmişine, tarihine yabancılaştırılmaktadır. Reyting uğruna tarihimiz karalanıyor. Ecdadımızı şehvet düşkünü gösterip, harem odalarına sıkıştıran zihniyet neyi amaçlamakta, kime hizmet etmektedir? Bizim şanlı tarihimizin bu dizide anlatılanlarla yakından uzaktan alakası yoktur'' şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini protesto etti.

Dizinin yayından kaldırılmasını da isteyen Hüseyin Çakmak, ''Eğer bu dizi ekrandan kaldırılmazsa, tüm demokratik, yasal ve hukuki süreçleri sonuna kadar takip edeceğimizi buradan ifade ediyoruz. Halkımızı başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve diğer tüm ilgili kuruluşlara şikayetlerini telefon, faks ve e-posta yoluyla iletmeye davet ediyoruz. Eğer hâlâ bu yanlıştan dönülmezse, kanalın seyredilmemesi için kampanyalar başlatacağız. Bu da yetmezse yayıncı kuruluşa reklam veren firmaların ürünlerini boykot edeceğiz'' diye konuştu.

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini protesto etti.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir