Üsküdar'da 10 bin oy tehlikede

Üsküdar'da yaşayan yaklaşık 10 bin vatandaşın nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmadığı bildirildi.

Üsküdar'da 10 bin oy tehlikede
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Sadece Üsküdar'da 10 bin vatandaşın TC Kimlik numarası yok. Türkiye genelinde ise bu rakam çok daha fazla... Yetkililer şimdiden uyarıyor: ''Bir an önce işlemlerinizi yaptırın yoğunluğa kalmayın. İşlemleri yapmak ise çok basit.''

Üsküdar Nüfus Müdürü Nesrin Küçükali Üsküdar'da 10 bin kişinin nüfus cüzdanında TC Kimlik numarasının bulunmadığını belirterek, ''2011 Genel Seçimleri'nde oy kullanabilmek istiyorlarsa bir an önce bize başvursunlar'' dedi.

Üsküdar'da nüfus cüzdanında kimlik numarası bulunmayan 10 bin vatandaş var. Bu da 2011 Genel Seçimleri'nde oy kullanamayacakları anlamına geliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Üsküdar Nüfus Müdürü Nesrin Küçükali şunları söyledi:

Kimlik numarası olmayan kişilerseçimgününde sandıkta oylarını sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için, bir an önce kimlik numaralarının da bulunacağı yeni nüfus cüzdanlarını almalılar. Özellikle ''daha zaman var'' diyerek ihmal etmemeli ve bir an önce bu işlemler için yoğunluk yaşanmadan son günü beklemeyip sadece yarım günlerini ayırarak bu sorunlarını çözmeliler.

Bu sorunu 2 Eylül 2010 Referandumu'nda da yaşadık. Nüfus cüzdanında TC. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar sandıkta oy kullanamadan geri döndüler. Bir kısmı da bu sorunu çözmek işini son güne bıraktılar ve nüfus kayıt örneği alabilmek için nüfus müdürlükleri önlerinde uzun kuyruklar oluşturdular. Yaşanan izdiham nedeniyle çoğu da bu kayıt örneğini alamayıp, oylarını kullanamadılar.

Aynı yoğunluğun yaşanmaması için bu işlemin son güne bırakılmaması şart. Nüfus cüzdanında TC Kimlik numarası bulunmayan vatandaşların yapmaları gereken tek şey; bir an önce nüfus cüzdanlarını yenilemek. Bunun için de yapılması gerekenler çok basit, bağlı bulundukları muhtarlıklardan ''Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi'' alıp, son altı ay içerisinde çekilmiş iki adet fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne müracaat etmeleri yeterli. Müracaat edilen günde ve çok kısa sürede TC. kimlik numaralı yeni nüfus cüzdanlarını alabilirler. Duyarlı vatandaşlarımızın, seçim gününü beklemeden, bize başvuracaklarına inanıyorum. Muhtarlıktan aldıkları belgelerle gelsinler, aynı gün içinde TC Kimlik Numaralı yeni nüfus cüzdanlarını verelim.


Güncel Posta Gazetesi



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir