Üsküdar Saadet Partisi 4. Olagan Kongresi

Saadet Partisi Üsküdar ilçe teşkilatı 4. Olağan Kongresi Altunizade Kültür Merkezi'nde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Üsküdar Saadet Partisi  4. Olagan Kongresi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Saadet Partisi  4. Olagan Kongresi 26 Aralık 2010 Pazar sabahı Altunizade Kültür Merkezi'nde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Üsküdar Saadet Partisi İlçe Başkanı olan Av. Cihan Tufan'ın geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılmıştı. Av. Cihan Tufan'ın istifası ile boşalan koltuk için tek aday çıktı.

Kongreye sabahın erken saatlerinde gelen üyeler girişte kurulan masada oluşturulan Hazirun Cetvelini imzalayarak salonda yerlerini aldılar.

Hazırlıklar devam ederken gönül ehli Mehmet Pekgöz salonda bulunan üyelere ''Ufka Bir Bak Yiğidim'' şiirini okuyarak büyük alkış aldı.

4. Olağan kongreye Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmerer, Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, İl Teşkilatlanma Başkanı Hüseyin Oruç, Üsküdar Belediye Meclis Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Bilgen, Selman Yücel ve Mehmet Bingöl, ilçe başkanı Cihan Tufan, başkan adayı Nizamettin Özcan, Şile İlçe Başkanı Engin Koro, Ataşehir İlçe Başkanı Erdal Uçan, Ümraniye Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Üsküdar Anadolu Gençlik Derneği Murat Sarı, Eski Ümraniye Belediye Başkanı Yardımcısı İl Yönetim Kurulu Üyesi, Ahmet Küçüka, Mehmet Belen, Metin Hasırcı, Taşkaracalar eski belediye başkanı Ahmet Saruhan, Sulanbeyli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Bahçecioğlu, Doc. Dr. Nedim Urhan, önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Mustafa Atalay, delegeler ve CHP Üsküdar Meclis Üyesi Orhan Eğin katıldı.

Kongre açılış ve sunumunu Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Hasan Durmuş yaptı. Durmuş, ilk olarak sözü İlçe Başkanı Av. Cihan Tufan'a verdi.

Cihan Tufan'ın konuşması bir veda niteliğinde gerçekleşti. Tufan, kişisel işlerinin yoğunluğundan kaynaklandığını vurguladığı bu kararı ile sadece İlçe Başkanlığından ayrıldığını Milli Görüşten uzaklaşmadığını üzerine basarak vurguladı. Konuşmasının sonunda salonda bulunanlardan helallik isteyen Tufan, helallik aldıktan sonra salonda bulunanları selamlayarak konuşmasını tamamladı.

Cihan Tufan'ın ardından Saadet Partisi Üsküdar yeni İlçe Başkan adayı Nizamettin Özcan'ın CV'si projeksiyondan perdeye yansıtılarak okundu.


Nizametin Özcan, okunan CV'sinin ardından bir selamlama konuşması yaptı. Özcan, konuşmasında Uhud savaşında ganimet kapma telaşı ile siperlerinden ayrılan okçuları örnek göstererek oluşan sonucu anlattı, aradan yıllar geçmesine rağmen insan davranışının değişmediğini söyledi. Üsküdar mübarek bir belde, davasına ve liderine inananların sadık olanları şehri, milli nizam partisinden bu yana başkanlık yapanların hepsinin sadık insanlar olduğunu söyledi ve birlik mesajları verdi.

Konuşmalar sonrasında açılış konuşmalarını tamamlayan Hasan Durmuş, Kongre Divan Kurulu için yapılan teklifi okuyup salana oylattıktan sonra sözü Kongre Divan Kurulu başkanına devretti.

Kongre Divan Başkanlığına Mustafa Bilgen, Divan Katip Üyeliklerine Ahmet Küçüka, Hasan Durmuş, Hüseyin Albayrak seçildi.

Divan Başkanı selamlama konuşmasını yaptı ve kongre gündemi okudu ve gündemde bir değişiklik yapılmasını öneri olarak sundu. Gündemin 9'uncu maddesi olan ''Dilek ve Temenniler'' maddesini seçimler maddesinin yerine 8'inci madde olarak alınmasını teklif etti. Teklif kabul edilerek gündemde değişiklik yapıldı. Ardından İstiklal Marşı'nın okunmasına geçildi. İstiklal Marşı'nın ardından siyasi konuşmalar kısmında konuşmasını yapacak olan İl Başkanı Selman Esmerer'in konuşması yoğun programı dolayısı ile ''Faaliyet ve Hesap Raporlarının okunması'' maddesinin önüne alındı.

AKP bugün zenginlerin ve sosyetenin partisidir
Selman Esmerer, konuşmasında İl genelinde olan kongrelere değindi ve bügün 13 ilçede kongremiz var. İlk olarak Üsküdar'dan başladık ve 2011 yılına girilmeden tüm kongrelerin tamamlanarak seçim sürecine hazır bir şekilde girmek istediklerini ifade etti. Güncel konularla ilgili olarak salonda bulunanlara bilgiler veren esmerer ekonomik konulara değindi. 2010 yılında İhracatın 111 Milyar dolar, ithalatında 177 Milyar dolar açığın ise 66 Milyar dolar olduğunu, 2011 yılında ise bu açığın dahada büyüdüğünü ifade etti. 2011 yılında ise İhracatın 127 Milyar dolar, İthalat 200 Milyar dolar olduğunu belirterek AKP'nin 8 yıllık süre içerisinde 100 Milyar dolar borç yaptığını ve AKP'nin küresel sermayeye hoşgeldin dediğini ve işte bu nedenle dış güçler AKP'ye destek veriyor dedi. Vergilendirmedeki adaletsizlikten de bahseden Esmerer, AKP'nin zenginin daha fazla zengin, fakirin ise daha fakir olduğunu, etrafta oluşan AVM'lerin küçük esnafı bitirdiğini söyledi. Esmerer, ''AKP bugün zenginlerin ve sosyetenin partisidir'', çark öyle bir ters işliyor ki, zenginler CHP'ye fakirler AKP'ye oy veriyor ve AKP istismar yapıyor dedi. Esmerer, genel anlamda Türkiye'nin siyasi portresini çizdi ve kongrenin hayırlı olmasını dileyerek salondan ayrıldı.

Esmerer'den sonra Remzi Kocataş Faaliyet Raporlarını okudu. Daha sonra selamlama konuşmaları yapıldı. Konuşmalar sonrasında eski adalet bakanı İsmail Müftüoğlu kürsüye geldi. Müftüoğlu, herkesin kendine has ''Milli Görüş'' tarifi vardır. Bense bu tariflerden farklı bir tarifle işe başlamak istiyorum dedi ve kendi ''Milli Görüş'' tarifini yaptı. Detaylı olarak konuşmasında ''Milli Görüş''e yer veren Müftüoğlu konuşmasını Esmerer gibi güncel konulara değinerek bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

Müftüoğlu'nun konuşmasından sonra bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Son olarak dilek ve temenniler alındı ve seçimlere geçildi.

Seçimlere tek liste ile girildi. Nizamettin Özcan başkanlığındaki liste 188 delegenin oy kullandığı genel kurulda, 188 oyun tamamını almayı başararak Nizamettin Özcan'ın Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı olmasını sağladı.

ASİL ÜYELER YEDEK ÜYELER
1Ali Sarıahmet 1Ahmet Koçak
2Behzat Erdağı 2Ahmet Saha
3Bekir Baklacı 3Abdullah Lafçı
4Dursun Tarhan 4Bekir Dursun
5Ekren Peker 5Cengiz Ünal
6Erol Altunışık 6Doğan Kaçmaz
7Erol Belen 7Mahmut Gürsoy
8Feridun Balık 8Mehmet Bekgöz
9Hasan Durmuş 9Mesut Başak
10Hüseyin Albayrak 10Nazım Hamamcı
11Hüseyin Çakmak 11Özcan Balcı
12İbrahim Saraçbaşı 12Usame Gülce Usta
13İrfan Çelikkol 13Zafer Çakıcı
14İsmail Bahça 14Ziya Akarsu
15Kemal Pınar 15Osman Albakan
16Murat Kıroğlu 16Fazıl Bayat
17Murat Sarı 17Sedat Deniz
18Mustafa Alkan 18Hamdi Yavuz
19Mustakim Haksal 19Mehmet Öter
20Ömer Korkmaz 20Mustafa Bozoklu
21Remzi Kocataş 21Yakup Çapoğlu
22Nuhbey Pak 22Şaban Duran Ertuğrul
23Turhan Ünkaracalar 23Zülküf Polat
24Uğur Aygün 24Gürbüz Böler
   25Ali Sözeri


Nizamettin Özcan Kimdir?
Nizamettin Özcan Kimdir?1955 Düzce Akçakoca doğumludur. Marmara Üniversiesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mali Muhasebe Bölümü'nden mezun oldu. 1994-2004 yılları arasında Üsküdar Belediye Meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Milli Gazete'de Mali İşler Koordinatörlüğü, Refah Partisi ve Saadet Partisi Üsküdar İlçe Teşkilatında Yönetm Kurulu üyeliği yaptı. Üsküdar Sağlık Eğitim Vakfı Mali Müşavirler Derneği, Düzceliler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler almıştır. Halen 2009 yılı yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclis üyesi seçilmiş ve görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir