Üsküdar Belediyesi halka hesap verecek...

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Meclisi, 25 Aralık 2010 Cuma akşamı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde çok geniş bir katılımla yapıldı.

Üsküdar Belediyesi halka hesap verecek...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediyesi'nin 2011 Mart ayı içerisinde ''Üsküdar Belediyesi Halka Hesap Veriyor'' adı altında salon toplantıları yapacağını ve 2 yılın hesabının verileceğini söyledi.

Geceye AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyesi Haydar Ali Yıldız, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Zekeriya Erdim ve İlçe Yöneticileri, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Belediye Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Büyükşehir Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları, konuk olarak katılan AK Parti Mesudiye İlçe Başkanı Salih Yaman, Kastamonu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve AK Parti üyeleri katıldılar.

Danışma Meclisi Divan Başkanlığını Hatice Demiröz'ün yaptı. Demiröz, geceye katılanları anons ettikten sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına geçildi. İstiklal Marşı'nın ardından gecenin ilk konuşmacısı olarak sözü AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim'e verdi.


Zekeriya Erdim, Referandum Oylaması sürecindeki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 2011 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimin çok önemli olduğunu üzerine basarak vurguladı. AK Parti için fiilen seçim sürecinin başkadığını söyledi ve bu süreçle ilgili olarak bilgiler verdi. Görevde oldukları 8 yıllık süre içerisinde 80 yılda yapılamayanları yaptıklarını, açılmamış yaraları açtıklarını ve yapılmayanları yaptıklarını söyledi. Dış siyasette ise lider hale gelinmesini sağladıklarını ve mazlumun yanında olduklarını, model bir ülkei model bir kadro haline geldiklerini ifade etti. Mahalle çalışmalarına durmadan devam edeceklerini ve Üsküdar olarak çok daha fazla çalışmalarının gerektiğinin altını çizdi. Seçim sürecinde en önemli olan üç noktaya değindi; birinci olarak teşkilatımızın idealizmi ve dinamizmi, ikincisi tüm alanlarda üye oranı ve üçüncüsü ise oy oranı olduğunu söyledi. Bu seçimlerde Üsküdar olarak varolan oy oranlarını genel seçimlerde en az 6 puan arttırılması gerektiğini söyledi.

Erdim, son olarak Üsküdar Belediyesi'nin 2011 Mart ayı içerisinde ''Üsküdar Belediyesi Halka Hesap Veriyor'' adı altında salon toplantıları yapacağını ve 2 yılın hesabının verileceğini söyledi.

İlçe Başkanı Zekeriya Erdim'in ardından ikinci konuşmayı Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yapmak için kürsüye geldi. Kara, göreve geldiği yaklaşık 2 yıla yaklaşan süre içerisinde yapılan çalışmaları kendisine ayrılan kısa süre içerisinde yapmaya çalıştı. Kara, 2002 senesinden bu zamana kadar teşkilatımızla beraberim. Gerek danışma meclislerinde gerekse mahallelerde yapmış olduğu konuşmalarda hiçbir zaman metne bağlı kalmadan konuştuğunu, fakat 2010 yılı içerisinde gerek kendisinin sürekli konuya vakıf olmasından gerekse teşkilatın konuyu biliyordur diyerek yapılan bazı çalışmaları söylemediğini, bu konuda bir değişiklik yaparak bugün metne bağlı kalmaya çalışarak konuşacağını, bu konuda gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gerekse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine sıkca tavsiyede bulunduğunu söyledi. Başkan Kara, konuşmasında içinde bulunulan yılın ve  geride kalan bir buçuk yılın hem değerlendirmesini hemde muhasebesini yaptı. Göreve gelinen ve geride bırakılan sürede halkla ilişkilerin geliştirildiğini, halka tüm kapıları açıldığını ve 3 ay boyunca herkesle görüşüldüğünü ve üzerlerine belli kesimler tarafından atılan asılsız iddaları söküp atmak için halkla diyalogu en üst seviyede tutmak, ulaşılabilir, görüşülebilir ve bu noktada sıkıntı yaşamamak için çok büyük hassasiyet gösterildiğini, bazı noktalarda ise bu tutumun istismarına kesinlikle izin vermediklerini, önemini yitiren beyaz masa biriminin gerek ekipman gerekse halkın ulaşımını kolaylaştıracak yeniliklerin yapılması ile modern bir callcenter hizmeti vermesini sağladıklarını ifade etti.

Sosyal paylaşım alanları başta olmak üzere internetin tüm erişim olanaklarından yararlanılarak halkın olduğu her yerde olduklarını ve gelinen noktada bugün artık ''Üsküdarlıların en rahat ulaşılabileceği kişinin belediye başkanı olduğunu ve belediye başkanını görebilmek için sokağa çıkmak yeterlidir iddaasında bulunuyorum'' dedi.

Başkan Mustafa Kara bu 1 buçuk yıllık süre içerisinde yapılan tüm çalışmaları birer birer anlatarak danışma meclisine katılanlara bilgiler verdi.

Danışma Meclisinde İl genel meclisi üyesi Hüseyin Yörük, İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Esra Deniz, İlçe Genlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Hacı Bekir Altunel, AK Parti Mesudiye İlçe Başkanı Salih Yaman birer konuşma yaptılar.

AK Parti Mesudiye İlçe Başkanı Salih Yaman, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya Referandum Oylaması sırasında ilçelerine sağlamış oldukları maddi ve manevi katkılarından dolayı birer plaket takdim etti.

Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ise bir düzeltme yaparak ''Üsküdar gücü nispetinde talepte bulunan tüm illere ve ilçelere yardım etmiştir'' dedi.

AK Parti Mesudiye İlçe Başkanı Salih Yaman, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya Referandum Oylaması sırasında ilçelerine sağlamış oldukları maddi ve manevi katkılarından dolayı birer plaket takdim etti.

Müzakereler bölümünde Musa Gümüş ve Ömer Polat konuşmalarını yaptılar.

Son olarak protokol konuşmasını yapmak üzere AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız kürsüye geldi. Yızdız, konuşmasına bir misal vererek başladı. İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun selamlarını getirdiğini söyledi ve son olarak yine bir misal ile konuşmasını tamamladı.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir