MHP Üsküdar kimsesizlerin yanında

MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez, İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Çakır ve Kadın Kolları Başkanı Aynur Saydam Üsküdar Merkezinde bulunan iki çocuk yuvasını ziyaret etti.

MHP Üsküdar kimsesizlerin yanında
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez, İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Çakır ve Kadın Kolları Başkanı Aynur Saydam Üsküdar Merkezinde bulunan iki çocuk yuvasını ziyaret etti.

MHP Yöneticilerinin ilk durağı İstanbul Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası oldu.

Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası Müdürü Mustafa Karagözoğlu MHP Üsküdar İlçe Başkanı ve İlçe Yöneticilerini kapıda karşıladı.

Mustafa Karagözoğlu yuvada yaptıkları hizmetlerden Başkan Habib Suiçmez'e kısaca bilgiler verdi. Karagözoğlu 3 aydır Üsküdar'da görevde bulunduğunu ve daha öncede çeşitli kuruluşlarda da aynı görevde hizmetler yaptığını, öğretmen olduğunu, bu işle ilgilenen kimselerin mutlaka pedagoji almaları gerektiğini söyledi. Özellikle bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımız ve kimsesiz çocuklar ile ilgilenerek sorunlarını yakından takip ettiklerini, yaptıkları işin çok fazla sabır gerektirdiğini, yaşlılarımızın en büyük sorununun Alzheimer olduğunu söyledi.

Karşılıklı olarak iyi niyetlerin belirtildiği görüşmede Habib Suiçmez şu sözleri ifade etti; ''Gerçekten çok önemli bir yerdesiniz, öğretmenlik makamı çok yüce bir makam ama siz burada çok daha önemli bir görevde bulunuyorsunuz. Dinimizde de görevinizin mukaddesatından sıkca bahsediliyor. Ben Almanya'da on bir yıl yaşadım annemi çok küçük yaşta kaybettim bir resmini bile görmedim imkanlar dahilinde çekilmemiş, babamda 25 yaşında iken hayatını kaybetmiş bu anlamda bende bir nevi yetim sayılırım. Sizlerin görevlerini çok önemsiyorum. Toplumda çok önemli mesleklerden birini öğretmenliği yapıyorsunuz. MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı olarak çocuklarımıza elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.'' dedi.


Konuşmaların ardından Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası'nı dolaşan Habib Suiçmez ve İlçe Yöneticileri çocuklara hediye verdiler ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası
Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası 7-12 yaş arasında olan çocuklara ev sahipliği yapıyor. Şuan 48 (36 erkek, 12 kız) yardıma muhtaç çocuğun bulunduğu yuvada çocuklar okullarına gidiyor ve devletin sağlamış olduğu imkanlar ile hayatlarını devam ettiriyorlar. Çocuklar okullarına öğretmenleri eşliğinde gidiyor ve yine öğretmenleri ile birlikte geliyorlar. Okul olmadığı boş zamanlarda ise yuvada sosyal aktiviteler yaparak vakitlerini geçiriyorlar. 12 yaşına gelen çocuklar bu yuvadan alınarak yaşlarına uygun bir başka yuvada yaşamlarını devam ediyorlar.  Normal yuva modelinin üzerinde yaşam olanaklarına sahip kimsesiz çocuklarımıza evlerinde yaşıyormuşçasına ev ordamında hizmetler sunuluyor. Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası'ndaki çocuklar sizlerin ilgi ve şevkatini bekliyorlar.


* * * * *


MHP Yönetiminin ikinci durağı ise özel Kızkulesi özel eğitim merkezi oldu. Özel Eğitim Merkezi'nin müdürü Selma Aktaş hanım efendi MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez ve İlçe Yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu belirtti.

Karşılıklı olarak tanışma ve bilgi paylaşımında bulunulduktan sonra Eğitim Merkezi'nin çalışmaları ve yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Selma Hanım Türkiye'de yapmış oldukları bu hizmetin Dünya'daki ilerlemeleri ve çalışmalarını takip ettiklerini ve özellikle Avrupa'daki fuarlara katıldıkları söyledi. Bu fuarlarda tecrübe ile edinilen bilgileri eğitimle öğrenerek daha iyi eğitim sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Selma Aktaş Özel Eğitim Kurumu oldukları için Avrupa Birliği'nden çalışmaları için kaynak alamadıklarını, imkanlar olarak çok kısıtlı bir imkana sahip olduklarını, Avrupa'daki eğitmenlere göre Ülkemizdeki eğiticilerimizin eline kimse su dökemez dedi.

Başkan Habib Suiçmez bu sorunlar ile yakından ilgilendikleri söyledi. İktidar da olsak da olmasakda biz elimizden geleni yapmaya hazırız, iktidara geldiğimizde ise ben size söz veriyorum çok daha fazla destek vereceğiz ve çocuklarımızı için elimizden geleni yapacağız dedi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir