Okulların geleceği Üsküdar'da tartışıldı

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği tartışıldı.

Okulların geleceği Üsküdar'da tartışıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Okulların Geleceği, Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'da Ele Alındı

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği tartışıldı.

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği tartışıldı. Yüzlerce öğretmenin katıldığı toplantının sonuç bildirgesinde, Türkiye'de milli ve nitelikli öğretmen yetiştirme sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyuma; Sivil Toplum Kuruluşları, akademisyenler ve yüzlerce öğretmen katıldı. Toplantı, 7 oturumun ardından sonuç bildirgesiyle tamamlandı.

Açılış konuşmasını yapan İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Hakan Karataş, sivil toplumun işlevine ve eğitim politikalarının belirlenmesindeki rolüne dikkat çekti. Şuanda eğitim veren okulların sanayi toplumunun ve ulus devletin okulu olduğunu belirten Karataş, artık okulun bilgi çağının gereklerini karşılayan, insanın özgürlüğüne duyarlı ve erdem odaklı bir okul olması gerektiğini söyledi.

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Fahrettin Gücin, öğretmenlerin bulunduğu ve sorunlarını dile getirdiği bu tür organizasyonların kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Geçerleştirilen oturumların ardından sonuç bildirgesi yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de milli ve nitelikli öğretmen yetiştirme sorunu öncelikli problemler arasında gösterildi. Konuyla ilgili okula dayalı öğretmen yetiştirme modeli veya modelleri tartışmaya açılması gerektiği söylendi. Öğretmenin niteliğinin arttırılması amacıyla ''Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme'' alanındaki tezsiz yüksek lisans programlarının yaygınlaştırılması gerektiği vurgulanırken, programlara başvuran bütün öğretmenlerin kabul edilebileceği bir modele geçilmesi gerektiği ifade edildi. Milli Eğitim Balkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu öğretmen yetiştirme konusunda özgün politikalar seçemediği noktasında eleştirilirken, Türkiye'nin "iyi ve model insan" yetiştirme hususunu yeniden düşünmesi gerektiği vurgulandı.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir