Danışma Meclisi'ne ''Başkan'' damgası

AK Parti Üsküdar Danışma Meclisi toplantısı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde çok geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Danışma Meclisi'ne ''Başkan'' damgası
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ak Parti Danışma Meclisi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde çok geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Mahalle Başkanlarının yaptığı konuşmalar damgasını vurdu.

Ak Parti Üsküdar Danışma meclisi'nde söz alan mahalle başkanları yaptıkları konuşmalar ile salonu dolduran kalabalığın tüm dikkatlerini üzerlerinde topladı. Ayrıca AK Parti Üsküdar Mahalle Başkanları seçim sürecine hazır olduklarınında işaretini vermiş oldu.

Danışma meclisine AK Parti Başkanvekili Suat Kılıç'ında katıldığı gece geç saatlere kadar devam etti.


AK Parti Danışma Meclisi'ne AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Mehmet Sekmen, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Yönetim Kurulu Üyesi Emin Haberdar, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Üsküdar Sorumlusu İlknur Erdoğan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanları, Muhtarlar çok sayıda parti mensubu katıldı.

Ak Parti Danışma Meclisi Divan Başkanının konuşması ile başladı. Divan Başkanı Referandum oylamasında ''Evet'' oyu oranına bakıldığında ''AK Parti'nin Üsküdar da şimdiye kadar almış olduğu en yüksek oy toplamı olduğunu görüyoruz'' dedi. Referandum oylaması sürecinde yapılan çalışmalara değinen Divan Başkanı Ramazana denk gelen bu çalışmarın ayrıca bir tevafuk olduğunu mahalle iftarları ile 10 binlerce Üsküdarlının iftarını açarken onların dualarını aldıklarını söyledi. ''Şimdi önümüzde 3-5 ay sonra yapılacak olan bir milletvekili seçimi var. Şimdiye kadar çıtayı hep yükselden Üsküdar üzerine düşeni yapacaktır'' dedi.

Referandum sonuç raporunu okumak üzere Teşkilatlanma Birim Başkanı Sinan Aktaş kürsüye gelerek 12 Eylül 2010'da yapılan faaliyetleri ve faaliyetler sonucunda alınan neticelerin bilgisini verdi. Seçim sürecinin başlaması ile birlikte Referandum Koordinasyon Merkezi'nin Üsküdar'da oluşturulduğunu, Ramazan öncesinde hazırlanan planlar dahilinde çalışmaların yapılmaya başlandığını, 13 adet seçim irtibat bürosu oluşturduğunu, aktif olarak kullanıldığını ve seçmen güncelleme çalışmaları da yaptıklarını, 11 medya kuruluşundan 21 medya mensubunun katılımıyla yerel medya toplantısı yapıldığını ve 30 adet haber yayınlanmasının sağlandığını, 4 adet sabit AK Nokta oluşturduğunu, bazı mahalleler birleştirilerek 19 adet sokak iftarı yapıldığını ve 2000 ile 4500 kişinin bu iftarlara katılım sayısı ile iftarların verildiğini, Üsküdar'ın değişik yerlerinde standlar kurularak broşür dağıtımı ve üye çalışmasının yapıldığını, Teşkilat Mensupları ile 1500 kişi, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Site Yöneticileri ve Kanaat önderlerinin katılımı ile 750 kişi, Şehit aileleri ve gazilerle 300 kişilik iftar programlarının ayrıca tertip edildiğini, çeşitli kurum ve kişilerin iftar programlarına katılımın sağlandığını, muhtelif mekanlarda 16 adet cephe giydirme yapıldığı gibi değişik alanlarda uzun bir çalışma ve faaliyet lisesini okuyan Sinan Aktaş yapılan bu faaliyetler doğrultusunda alınan oyların değerlendirmesini yaptı.

12 Eylül 2010 Halk Oylamasında oy kullanma oranın daha düşük olmasının da ''Hayır'' cephesinde artış ''Evet'' cephesinde düşüş olmasının da en önemli sebebi muhafazakar seçmenlerin bir kısmının sandığa gitmemesi olduğunu söyledi. Daha sonrada sandığa gidilmemenin sebeplerini üzerinde durdu.

Sinan Aktaş'ın ardından Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim değerlendirmeler yaptı. Başkan Erdim konuşmasına salonda bulunan herkesi selamlayarak başladı. ''Türkiye'nin 81 ilinde parti teşkilatı olan bir parti olduklarını ve 80 yılda yapılamayan reformları 8 yıla sığdıran, Anadolu yarım adasına hapsedilen sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik varlığımızı Dünya coğrafyasının en aktif unsuru haline getiren bir partinin mensuplarıyız, bununla iftihar ediyoruz, onur duyuyoruz'' dedi. Referandum sonuçları itibariyle üye sayısının, oy oranlarının arttığını ve rüzgarın arkalarından estiğini hissettikleri söyledi. Yeni çalışma methodları geliştirdiklerini ve uyguladıklarını dile getirdi.

İki özel araştırma firmasına yaptırılan ve Türkiye'nin bir çok ilindeki kişiler üzerinde yapılan araştırma sonuçlarını partililere açıkladı. Bu araştırmalar sonucunda ''Evet'' diyen seçmenlerin tercih sebep olarak; birinci sırada hükümetin uluslararası alandaki başarıları, ikinci sırada ergenekon ve cuntalar ile mücadeledeki başarı ve üçüncü olarak temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması olarak sıralandığını söyledi. ''Hayır'' diyen seçmenleri gerekçeleri ise; Türkiye'nin batının güdümüne girdiği, dış politika ekseninin doğuya kaydığı oldunu burada dikkat edilirse tuhaf bir çelişki var, bir yandan batının güdümüne giriyoruz ve öteki yandan dış politika doğuya kayıyor, işsizlik ve yolsuzlukla mücadele de başarısız olunduğu, üçüncüsü muhalefetin sindirildiği baskı altına alındığı iddalarının olduğu şeklinde sıralandığını söyledi.

Buradaki sıralanan maddelerin aslında 2011 genel seçimlerinde AK Parti'nin hangi noktalara ağırlık vermesinin gerektiğinin dökümünü verdiğini söyledi.

Daha sonra parti mensuplarına önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan 2011 genel seçimlerinde yapılacak olan çalışmalarda kullanılması gereken yöntemlerde herkes için farlı bir method geliştirilmesi gerektiğini her insanın farklı algılama sisteminin olduğunu ve bu nedenle böyle bir çalışma gerektiğinin üzerinde durun Başkan Erdim, bu çalışmalar sırasında da adil davranılarak nefse yenik düşülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Müzakereler bölümünde ise söz almak isteyen Ünalan Mahalle Başkanı Şenol Dede ilk olarak kürsüye geldi. Şenol Dede konuşmasında özellikle Erdal İnönü'nün bir sözüne atıfta bulunarak ülke sorunlarının çözümü için önerileri olup olmadığı sorulunca ''Önerimizi söyleyelimde Özal kopya mı çeksin'' sözünün hatırlattı. Ardındanda insanların ellerinde geleni yaptıklarında gereken gayreti gösterdiklerinde sonuca ulaşılacağını dile getirdi.

İkinci olarak Ferah Mahallesi Başkanı Zeki Bulut kürsüye geldi. Zeki Bulut kendisinden önce kürsüye gelen İlçe Başkanının ''Hayır''ın sebeplerini sıraladığını-anlattığını söyledi. Fakat kendisinin mahallesinde yaptığı çalışmalar sırasında bir mahallelinin gerçekten ''Hayır'' demek için bir sebebinin olduğunu söyledi. O arkadaşa neden ''Hayır'' diyeceksin diye sorduğunu ve o arkadaşınında ''Şimdi bu referandum kabul edilse, bu hayır diyenler bizden daha önce bu haklardan faydalanacağı için ben zoruma gitmesin diye hayır diyeceğim'' dediğinin söyledi. Gerçekten o arkadaşımın geçerli bir sebebi vardı.

Üçüncü konuşmayı Cumhuriyet Mahallesi Yönetim Kurulu Üyesi Musa Gümüş yaptı. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda bu yana birçok başbakan gördüklerini bu başbakanları gittikleri her yerde vaadler verdikleri ve sırası geldiğinde bu vaadler sorulduğunda bir başbakanın ''Dün dündür, bugün bugündür'' dediğini söyledi. Başbakanların verdikleri vaadler ve yanlışlıkların üzerinde durdu ve senelerdir yanlış seçimler yapıldığını ve Ülkemizin uzun yıllar gerilettildiğini söyledi.

Müzakereler bölümünde son konuşmayı Selimiye Mahalle Başkanı Mustafa Kahraman yaptı. Kahraman ''Asıl hedefimiz Haziran ayında olacak olan seçimlerdir'' dedi. Salonda bulunan herkesten dafa fazla çalışmak konusunda söz alarak konuşmasını tamamladı.

Müzakereler bittikten sonra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara söz aldı. Özellikle Antalya örneğini veren Mustafa Kara ''her şeyin hizmet olmadığını bu hizmetleri yaparken insanların gönlünü de kazanmalıyız'' dedi. Boğaziçi imar planından kaynaklanan sorunların olduğunu, Marmaray'ın Dünya'nın en büyük projesi olduğunu fakat bitene kadar geçen sürede Üsküdar'da ellerini kollarını bağladığı için sorunlara el atamadıklarını, sıkıntı çektikleri dile getirdi. Bunların bahane olmadığınıda ekledi. Belediyenin yetkisi üzerinde olan konular olduğu için bu noktaların elleri kollarını bağladığını söyledi. 2011 yılı içinde Üsküdarlılara müjdeler verdi. 2011 yılı bütçesinin geçtiğimiz haftalarda Belediye Meclisinde kabul edildiğini ve 2011 yılında temeli atılacak olan projeler ile halkımıza daha güzel hizmetler sunacağız gönülleri kazanmaya çalışacağız dedi.

Başkan Mustafa Kara'nın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç kürsüye geldi. Konuşmasına salonu selamlayarak başlayan Suat Kılıç ''İlçe Başkanımız konuşmasını yaparken dedi ki pek çok rakamdan çalışmadan söz ederken 'Üsküdar'ın notu henüz ortada değil' dedi. Üsküdar'ın notunu burada 'Sevgili Başkanım ben söylüyorum', Türkiye'de bazı iller vardır siyasete damgasını vurmuştur, bazı yerde ilçeler vardır, bazı yerlerde köyler vardır, bazı yerlerde mahalleler vardır 'ama bir Üsküdar vardır ki milletin sevdalısı bir başbakanı bağrından çıkartmıştır' o nedenledir ki; 'Üsküdar'a not verilmez Üsküdar'dan not alınır'. Üsküdar'dan not alınır, destek alınır, dua alınır. Değerli Üsküdarlı kardeşlerim kürsüye gelirken hakikaten çok şeyden bahsetmek arzusundaydım, ama öyle bir Üsküdar gördüm ki; yani bırakın ilçe başkanını, bırakın belediye başkanını mahalle başkanlarını susturabilene aşkolsun...

Değerli kardeşlerim yolumuz hak yoludur, yolumuz halk yoludur, millet yoludur, hukuk yoludur. Evelallah biz bu yolda yürüdükçe sırtımız yere gelmez, bileğimiz bükülmez. Niye tek gayemiz var; Tek vatan, tek devlet diyoruz, tek bayrak, tek millet diyoruz. Bir söz vardır hani; Himmeti millet olan tek başına büyük bir millettir. İşte Tayyip Erdoğan'ın başarısı orada. Milletini hedef olarak belirliyor, milleti için kendini, kendi nefsini, kendi bedenini, kendi geleceğini, kendi ömrünü, kendi uykularını, kendi gecelerini feda ediyor. Ama Allah öyle bir imkan veriyor ki; Tek başına bir milletin gücünü eline alıyor kullanıyor. İşte bu... Hadise bu...'' dedi.

Suat Kılıç'ın konuşmasının ardından Referandum oylamasında parti içi çalışmalarda başarılı olan 50 üyeye hediyeler verilmesi ile danışma meclisi toplantısı sona erdi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir