Üsküdar'ın HSYK adayı Polat'ın belalısı çıktı

HSYK'ya aday olan ve 2 şüpheliyi internet üzerinden takip edip yakalatan o savcı, Kurtlar Vadisi'nden Polat ve Memati'ye niçin kafayı taktı? Savcı Yüce bu iki isme neden müsamaha göstermedi?

Üsküdar'ın HSYK adayı Polat'ın belalısı çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
HSYK'ya aday olan ve 2 şüpheliyi internet üzerinden takip edip yakalatan o savcı, Kurtlar Vadisi'nden Polat ve Memati'ye niçin kafayı taktı? Savcı Yüce bu iki isme neden müsamaha göstermedi?

İncelediği kaçakçılık dosyalarında, bir yılda 963 trilyon lira ceza keserek rekor kıran Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce, HSYK üyeliğine adaylığını açıkladı. Memati ve Polat isimlerinin çocuklara verilemeyeceğine, bunların çocukları ileride zor durumda bırakacağına dair mütalaası ile hatırlanan Yüce, 6 yıldır bulunamayan 2 şüpheliyi, internette bulup, dava açmıştı.

2007'de değiştirilen Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun ardından yargıda zaman kaybının ve para cezası kesmenin önüne geçildi. 31 Mart 2007'de yürürlüğe giren kanun, para cezası vermeyi kolaylaştırdı. Alınan bilgilere göre yeni kanun sayesinde, yıllardır süren ve zamanaşımına uğramak üzere olan çok sayıda dosya sonuca bağlandı. Bunun en çarpıcı örneklerinden birisi Üsküdar'da yaşandı. TSE Üsküdar Şubesi tarafından, 2004'te onlarca firmaya sahte uygunluk ve yeterlilik belgesi verildiği tespit edildi. Sahte belgelerle çoğu elektronik eşya olan değeri 100 milyon YTL'nin üzerinde malın yurda sokulduğu ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine TSE Üsküdar Şubesi çalışanları Mustafa A., Halit Ö. ve Abdullah O. ile aldıkları sahte yeterlilik ve uygunluk belgeleri ile mal ithal eden firma sahipleri hakkında Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dört yıldır sonuçlanmayan davada 335 sanığın ifadesi dahi alınamadı. Dava kapsamında yapılan yazışmalar 46 klasöre ulaştı.

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaçakçılıkla Mücadele Yasası'nın yürürlüğe girmesi ile farklı bir uygulamaya gitti. Başsavcı tarafından görevlendirilen Savcı Ersoy Yüce, yıllardır çözülemeyen dosyaları tek tek incelemeye aldı. Ersoy Yüce, dosyaları yeni yasa hükümlerini uygulayarak sonuçlandırmaya başladı. Yüce, zamanaşımına uğramasına 8 ay kalan TSE davasının dosyalarını inceleyerek 2 ay içerisinde sonuca bağladı. Savcı, aldıkları sahte yeterlilik belgesi ile mal ithal eden firma sahiplerine 58 milyon YTL'lik ceza kesti. Kısa sürede sonuçlanan dosyadan hem Hazine'ye kaynak sağlandı hem de yargı yoğun bir evrak ve dava trafiğinden kurtarılmış oldu. Sahte belge veren TSE çalışanları ve bu belgelerle mal ithal eden firma yetkilileri hakkında sahtecilik davası ise devam ediyor.

Ersoy Yüce Kimdir?
1969 yılında Ağrılı memur bir baba ile Rizeli memur bir annenin 1.çocugu olarak Diyadin'de dünyaya geldi. İlk ögrenimimi Ağrı'da, liseyi ise Gemlik Lisesi'nde 1986 yılında tamamladı. 1988 yılında Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nin sınıf öğretmenligi bölümünden, 1988 yılında girmiş olduğu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ise 1992 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Barosu'na kayıt olup kısa bir süre avukatlık yaptı. 1993 yılında girdiği Marmara Üniversitesi'nde 1995 yılında Kamu Hukuku alanında verdiği ''Olağanüstü Rejimler ve Basın Özgürlüğü'' konulu master tezi ile Yüksek Lisans yaptı. 1994 yılında İstanbul Hakim adayı olarak girdiği mesleğe sırası ile Kastamonu - Taşköprü, Van - Özalp ve Sakarya - Kocaali Cumhuriyet Savcısı olarak devam etti. Halen Üsküdar Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktadır. Baskıda olan Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Doğan Gedik ile birlikte hazırlamış olduğu ''Mülkiyetin Kamuya Geçirilmesi'' isimli kitabı bulunmaktadır. Evli, 2 çocuk sahibi olup, İngilizce bilmektedir.


Cafe Siyaset



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir